Venituri de 362,5 milioane de lei pentru agențiile de turism și turoperatorii din R. Moldova, în primul trimestru al anului curent: Mai mulți turiști străini ne-au vizitat republica
Încasările agențiilor de turism și turoperatorilor din R. Moldova s-au ridicat, în primul trimestru al anului curent, la 362,5 milioane de lei lei, cifră cu 5,3% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.
Biroul Național de Statistică arată că cele mai mari venituri au fost încasate din turismul emițător – 322,2 milioane de lei sau cu 7,2% mai mult decât în ianuarie-martie 2023.
CITIȚI și Satul Văleni din raionul Cahul a câștigat Premiul special „Destinația Anului 2024” în Republica Moldova, la un concurs din România
Încasările din turismul intern au fost de 32,4 milioane de lei, mai mici cu 12,5% decât în primul semestru al anului trecut, iar din turismul receptor – de 7,9 milioane de lei, cu 15,3% mai mult în acest an.
Numărul cetățenilor R. Moldova care au plecat în străinătate prin intermediul agențiilor de turism în primul trimestru al anului curent a crescut cu 7,6% față de ianuarie-martie 2023 și a constituit 30,6 mii de persoane.
CITIȚI și TOP trei state în care au preferat să călătorească cel mai mult cetățenii R. Moldova, de la începutul anului curent
Totodată, potrivit datelor BNS, numărul cetățenilor străini care au vizitat Republica Moldova prin intermediul agențiilor de turism în aceeași perioadă a crescut cu 53,3% față de ianuarie - martie 2023 și a constituit 7,8 mii vizitatori.
În aceeași perioadă, numărul vizitatorilor participanți la turismul intern, adică deplasarea rezidenților Republicii Moldova în interiorul statului în scop turistic, a crescut cu 46% față de ianuarie - martie 2023 și a totalizat 16 mii de persoane, dintre care 76,4% au fost vizitatori de o zi.
Vești bune de la București pentru R. Moldova: Dublarea numărului de poduri rutiere existente peste Prut, până în 2030
Peste 600 de școli din R. Moldova utilizează deja catalogul electronic: Mai mult de 100 au renunțat în totalitate la catalogul pe hârtie
Însărcinatul cu afaceri al Moscovei în R. Moldova, convocat la sediul MAE: „Responsabilitatea pentru criza energetică din regiunea transnistreană revine exclusiv Federației Ruse și companiei Gazprom, care au decis să sisteze livrările de gaze”