Utilizarea smartphone-urilor va fi interzisă în şcolile din Los Angeles
Districtul şcolar din Los Angeles a votat în favoarea interzicerii totale a utilizării smartphone-urilor în şcolile publice din oraş. Această decizie a fost anunţată într-un moment în care guvernatorul Californiei, cel mai populat stat din Statele Unite, doreşte să interzică utilizarea acestor dispozitive în şcoli pentru a limita impactul lor asupra sănătăţii mintale a elevilor, relatează AFP, citată de news.ro.
În Los Angeles, unde se află al doilea cel mai mare district şcolar din ţară, administraţia va trebui să elaboreze un plan pentru a împiedica utilizarea telefoanelor mobile şi a reţelelor de socializare pe tot parcursul zilei.
,,Şcolile care au implementat deja o zi fără telefoane raportează rezultate incredibile: copiii sunt mai fericiţi, vorbesc între ei, rezultatele lor şcolare sunt mai bune", a explicat Nick Melvoin, membru al consiliului de administraţie al districtului, care a propus interdicţia.
,,Aşa că eu cred că este o idee căreia i-a venit timpul", a adăugat el.
Rezoluţia sa a citat cercetări care arată că utilizarea excesivă a telefoanelor mobile este asociată cu o creştere a stresului, anxietăţii, depresiei, problemelor de somn, sentimentelor de agresivitate şi gândurilor suicidare la adolescenţi. Studiile au arătat, de asemenea, o îmbunătăţire a rezultatelor şcolare în cazul celor care nu folosesc un smartphone.
Leagăn al reţelelor de socializare, Statele Unite sunt din ce în ce mai preocupate de impactul acestora asupra vieţii tinerilor americani. Luni, medicul-şef al ţării, Vivek Murthy, a semnat un articol în New York Times în care solicită mesaje de prevenire, precum cele de pe pachetele de ţigări.
El cere ca platformele să publice avertismente clare ,,pentru a atenţiona oamenii asupra pericolelor semnificative pe care le reprezintă pentru sănătatea mintală a adolescenţilor".
Petrecerea a mai mult de trei ore pe zi pe reţelele de socializare dublează riscul de a provoca simptome legate de depresie şi anxietate la adolescenţi, subliniază medicul. În vara anului 2023, scrie oficialul, tinerii petreceau în jur de 5 ore pe zi pe aceste aplicaţii.