UTIL // RENUNȚAȚI la medicamente: Această BOALĂ, destul de des întâlnită în acest anotimp, poate fi tratată prin remedii naturiste
A sosit toamna, anotimpul în care cei micuţi se întrec a tuşi, dar şi mulţi maturi o fac cu „îndrăzneală”. Astfel, e bine să ne reamintim câteva metode naturale de tratare a bronşitelor.
Alături de tratamentul alopat puteţi alege şi căi naturale de atac pentru tratarea bronşitei, la fel de eficiente.
- Un remediu eficace pentru bronşită este amestecul de ghimbir şi piper pisat (un sfert de linguriţă) cu miere, administrat de trei ori pe zi. Această combinaţie, tonifică metabolismul bolnavului, are efect antipiretic şi este eficient în lupta cu febra, simptom care, adesea, apare în bronşită.
Încă de la primele simptome ale bolii puteţi folosi cu succes sucul de ceapă care are proprietăţi expectorante. Acesta lichefiază secreţiile şi previne formarea lor. O jumătate de linguriţă de ceapă crudă, dimineaţa este un lucru benefic pentru tratarea bronşitei.
- Un alt remediu care poate fi folosit pentru tratarea bronşitei este pulberea de şofran (curcuma) . O jumătate de linguriţă de pulbere ar trebui să fie administrată împreună cu un pahar de lapte, de două sau trei ori pe zi. Acestea acţionează cel mai bine atunci când sunt luate pe stomacul gol.
- Se amestecă o linguriţă infuzie de seminţe de susan cu o linguriţă seminţe de în, un praf de sare şi o linguriţă de miere, poate fi administrată o dată seara. Jumătate de linguriţă de seminţe uscate de susan pisate se va amesteca cu două linguri de apă şi se va bea de două ori pe zi.
- Boabe de migdale, pisate şi amestecate cu suc de portocale sau lămâie. Această compoziţie se recomandă să se administreze o dată pe zi, seara.
- Infuzia formată din 50 g de frunze proaspete de spanac şi 250 de ml de apă, peste care se pune un praf de clorură de amoniu şi o linguriţă de miere este un expectorant eficient în tratarea bronşitei.
Pentru prevenirea bronşitei ar trebui să va lăsaţi de fumat (dacă o faceţi), să consumaţi sucuri de fructe (mai ales din cele care conţin vitamina C) şi să evitaţi să inhalaţi vapori sau substanţe chimice.
Sursa: sfatulmedicului.ro
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani