UTIL // Cum să vinzi mai REPEDE o locuinţă la un preţ cât mai bun
Vânzarea unei proprietăţi poate fi o provocare pentru unii sau o sarcină greu de îndeplinit pentru alţii, care nu au pic de experienţă în acest sens, dar nici timpul necesar. O casă poate să rămână luni bune pe piaţă, fără să fie vândută, dacă nu respecţi anumite reguli şi nu te detaşezi emoţional de ea.
O etapă importantă, trecută uşor cu vederea, se poate dovedi, uneori decisivă pentru încheierea tranzacţiei cu succes. De aceea, în situaţia în care te-ai decis să vinzi o locuinţă, dar nu ştii cum trebuie procedat şi ce paşi trebuie să urmezi, e bine să laşi această treabă în seama unui specialist, dacă nu vrei să complici lucrurile.
Iată ce soluţii poţi avea, dacă ai o locuinţă de vânzare, bine poziţionată, ca să vinzi repede şi la un preţ cât mai bun:
1. Un broker imobiliar cu educaţia, specializarea şi experienţa necesare poate pătrunde mai uşor pe un teritoriu necunoscut şi va obţine cele mai bune rezultate în favoarea ta. Iată de ce:
Poate avea acces mai uşor la informaţii, care poate ţie îţi sunt total necunoscute: ce acte sunt necesare pentru vânzarea unei locuinţe, ce preţuri sunt pe piaţă, în funcţie de zona sau când este cea mai bună perioadă să vinzi.
Se va ocupa de tot ce înseamnă programări şi vizionari cu eventualii clienţi în locul tău. Astfel, vei putea să câştigi timp preţios făcând altceva şi în plus, vei scăpa de stres şi nervi.
Va negocia pentru tine cel mai bun preţ de pe piaţă. Lucru dificil pentru un necunoscător în tehnica negocierii.
2. Înainte de a scoate la vânzare o proprietate, ea trebuie cât de cât pusă la punct şi cosmetizată. Asta nu înseamnă neapărat că trebuie să goleşti apartamentul complet. O curăţenie prealabilă, o reîmprospătare a spaţiului şi un cadru primitor ar fi de ajuns. Un apartament cu mobilă modernă şi bine încadrată poate să îl inspire pe viitorul proprietar şi chiar să îşi dorească acea casă, doar pentru acest aspect. În plus, dacă ai mobilă realizată pe comandă pentru un anumit spaţiu şi cu un design atrăgător, poţi să vinzi proprietatea cu tot cu mobilă, la un preţ mai mare. Poate fi o idee sau te poţi folosi şi de acest aspect.
3. În afară de caracteristicile pe care o locuinţă le poate avea la prima vedere, va conta încărcătura emoţională, pe care o are cumpărătorul când păşeşte în acea casă. De aceea, este bine de observat acest aspect, pe care îl poţi folosi în favoarea ta.
4. Poţi pregăti locuinţa care va fi scoasă la vânzare, înfrumuseţând-o cu ajutorul diferitelor decoraţiuni. Asta nu înseamnă că trebuie să apelezi la un designer de interior, care să decoreze spaţiul că în reviste, lucru care implică costuri destul de mari. Nu de alta, dar nu vei scoate aceşti bani, investiţi suplimentar. Poate chiar, un anumit potenţial cumpărător ar fi preferat proprietatea, dar să o personalizeze după bunul plac, nu după gustul designerului.
În SUA chiar există firme de decoraţiuni interioare, care se ocupă special cu decorarea, cât mai minimalist a locuinţelor, care urmează să fie scoase la vânzare şi le iau înapoi după ce se încheie vânzarea.
Dacă locuinţa are un stil mai puţin încărcat, fără mobilă care nu se încadrează în decor, te poţi folosi de anumite obiecte de decor, plante sau lămpi pentru a pune în valoare spaţiul pentru un succes garantat.
Acordă o atenţie sporită bucătăriei şi băii. Acestea ar trebui să arate impecabil, sunt factori decisivi în ochii critici ai viitorilor cumpărători. Vopseşte pereţii de la bucătărie, dacă sunt pătaţi, înlocuieşte balamalele care cad de la dulapuri sau mânerele stricate ale uşii. Eliberează şi decorează frumos masa şi blatul de la bucătărie.
La fel şi baia trebuie să aibă un aspect îngrijit şi curat. Aruncă toate bidonașele goale, fă un efort şi înlocuieşte robinetele stricate şi spală gresia şi faianţa.
Altfel spus, un apartament scos la vânzare, pe lângă alte caracteristici importante, trebuie să fie curat, amenajat şi utilat cu gust, pentru ca potenţialul comparator să-şi formeze o idee de amenajare şi mai important decât atât, casa să fie disponibilă în cel mai scurt timp de la încheierea tranzacţiei. Doar aşa, succesul poate fi garantat.
Sursa: businessmagazin.ro
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”
Adrian Dupu, vot la Chișinău pentru prezidențialele din România: „Am votat cu gândul la R. Moldova, pentru că îmi doresc un președinte care să iubească și R. Moldova la fel de mult cum iubește România, care a demonstrat că îi pasă de R. Moldova”