UTIL // Cum să înveți din propriile GREȘELI
Greșelile nu ne împiedică să urmăm drumul pe care l-am ales în viață. Dimpotrivă, ne ajută să cucerim mai ușor obiectivele pe care ni le-am propus.
Atunci când facem o greșeală, un set de neuroni se activează în creierul nostru, pentru a stabili o nouă cale neuronală, care poate preveni repetarea acelor greșeli. Memoria proastă se formează ca o barieră. Cu cât ai memoria mai bună, cu atât scad șansele de a repeta propriile greșeli. Iar acest sistem este atât de eficient, încât mintea noastră poate fi configurată să nu mai aleagă drumul greșit a doua oară, într-un interval de câteva ore.
Dacă reușești să înveți din propriile greșeli, atunci poți spune că dezvoltarea ta se îndreaptă în direcția pe care o dorești. Conștientizarea acestor lucruri și modalitățile prin care înveți din propriile greșeli îți pot deschide drumul posibilităților. Iată cum poți face asta!
Patru moduri prin care poți învăța din propriile greșeli
1. Notează-ți greșelile
De fiecare dată când faci o activitate pentru prima dată, notează-ți exact ce dificultăți ai întâmpinat și ce ai făcut pentru a le depăși. Nu le ține minte, notează-le. Nu contează că o faci în modul clasic, cu pixul pe hârtie, sau pe telefon, pe calculator.
2. Învață din greșelile altora
Nu ar trebui să aștepți să faci tu toate greșelile. Te poți baza și pe experiența altor oameni și pe soluțiile pe care le-au găsit aceștia. Învață chiar și de la colegii sau de la prietenii tăi. Analizează cu atenție lucrurile care au mers prost și modul în care au fost abordate problemele. Învață de la alte persoane care s-au aflat în situații similare cu a ta.
3. Fă-ți o listă cu lucruri pe care să le verifici din când în când
Această listă trebuie să conțină orice combinație a greșelilor posibile pe care le-ai observat în primele etape. Aceasta este faza din proces în care începi să înveți din propriile greșeli. Este nevoie de puțină imaginație pentru a-ți da seama ce poate merge prost prin extensie. Notează orice lucru neașteptat peste care dai.
4. Nu te complace în situația în care ești niciodată
Multe persoane se complac în situația în care se află. Trebuie să înțelegi că, deși nivelul eficienței crește, problemele pot apărea din cele mai neașteptate situații.
Sursa: eva.ro
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md