UTIL // Cum să găteşti legumele ca să fie DELICIOASE? Timpul de gătire e cel mai important
Ştii cât timp e bine să fierbi broccoli ca să rămână crocant? Descoperă cât timp să laşi legumele la gătit astfel încât să rămână delicioase!
Poate ţi s-a întâmplat deja să faci la abur broccoli sau conopidă care s-au transformat total şi au avut un gust oribil! Asta pentru că nu ai respectat timpul necesar pentru gătirea lor. Descoperă cum să găteşti legumele ca să fie delicioase şi respectă timpul de gătire!
Broccoli
La abur: 5-10 minute
La tigaie: 5-7 minute
La cuptor: 25 de minute la 180 de grade Celsius
În apă: 4-8 minute
Conopida
La abur: 30 de minute
La tigaie: 15-20 de minute cu prefierbere 7 minute
La cuptor: 20 de minute la 180 de grade Celsius
În apă: 10-15 minute
Varza de Bruxelles
La abur: 7-10 minute
La tigaie: dacă e feliată are nevoie de 2-3 minute
La cuptor: 30-35 de minute la 200 de grade Celsius
În apă: 5-7 minute (dacă e proaspătă) şi 10-12 minute (dacă e congelată)
Sparanghel
La abur: 8-12 minute
La tigaie: 5-8 minute la foc mediu
La cuptor: 15-20 de minute la 200 de grade Celsius
În apă: 7-10 minute
Morcovi
La abur: 10-13 minute (rondele)
La tigaie: 4-6 minute (rondele sau beţe)
La cuptor: 40-45 la 180 de grade Celsius
În apă: 8-10 minute (rondele) şi 20-30 de minute (întregi)
Fasolea boabe
La abur: 2,5-3 ore, înmuiată în prealabil 24 de ore
În apă: 5-6 ore (fără înmuiere) şi 40-80 de minute (înmuiată în prealabil 24 de ore)
Vinete
La abur: 20-30 minute (rondele)
La tigaie: 10 minute (cubuleţe)
La cuptor: 30-40 de minute la 200 de grade Celsius (întreagă)
Dovlecei
La abur: 20-25 minute (cuburi)
La tigaie: 5-7 minute pe fiecare parte (rondele)
La cuptor: 20 minute la 200 de grade Celsius
Cartofi dulci
La abur: 20-30 minute (cuburi, rondele)
La tigaie: 20-25 minute la foc mediu, eventual cu puţină apă la final
La cuptor: 30 de minute
În apă: 15-25 de minute
Ardei
La abur: 2-4 minute
La tigaie: 10 minute la foc mic
La cuptor: 15 minute la 200 de grade Celsius
În apă: 3 minute
Fasole verde
La abur: 15-25 minute
La tigaie: 10 minute (proaspătă) şi 15 minute (congelată)
La cuptor: 30-40 minute la 200 de grade Celsius
În apă: 5-7 minute (proaspătă) şi 10-12 minute (congelată).
Sursa: eva.ro
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md