UTIL // Cum să ai mai puţine TOXINE în meniu
Zi de zi suntem supuşi unei invazii de toxine care ne ameninţă sănătatea. Pentru a limita aportul lor prin alimentaţie, este bine sa ţii cont de câteva sfaturi.
Apa cu lămâie pe stomacul gol
Lămâile sunt bogate in vitamina C, pe care corpul uman nu o poate produce singur, astfel încât trebuie să o obţină dintr-o dietă echilibrată. Apa cu lămâie băută de dimineaţă, înainte de a mânca, ajută la digestie şi detoxifierea ficatului, ameliorând durerile de stomac. Mai mult, un pahar cu apă de lămâie te va revitaliza, dându-ţi energie pentru a începe ziua.
Optează pentru variante alimentare cu mai puţine grăsimi
Atunci când alegi să consumi carne, ai grijă ca aceasta să conţină cât mai puţină grăsime. Carnea de pui sau peştele sunt alegeri mai puţin dăunătoare pentru organism. O sursă de proteine importantă o reprezintă şi fasolea, lintea sau năutul, la fel ca şi ciupercile, orezul integral şi nucile. De asemenea, e bine să introduci în alimentaţia ta brânzeturi şi lapte cu un conţinut scăzut de grăsimi, iar atunci când le foloseşti la gătit să alegi varianta lor light.
Evită recipientele din plastic
Toate sticlele din plastic în care se comercializează apă îmbuteliată sunt de unică folosință și nu este recomandată refolosirea lor. Utilizarea repetată crește riscul dezvoltării unor bacterii care pun în pericol sănătatea. Mai mult, consumată din sticle de plastic, apa se poate contamina ușor cu substanțele chimice din care este fabricat acesta. Nici păstrarea alimentelor în recipiente de același fel nu reprezintă o alegere mai bună, întrucât acest material nu este biodegradabil, se descompune foarte greu, împrumutând din toxinele lui alimentelor cu care intră în contact.
Citește etichetele produselor
De multe ori, acordăm prea puțină atenție ingredientelor pe care le conțin produsele pe care le punem în coșul de cumpărături. Fie că ne grăbim sau nu înțelegem prea bine denumirile unor substanțe, ajungem să plătim pentru toxine ce vor sfârși în organismul nostru. Este adevărat că este destul de dificil de a găsi alimente procesate cât mai puțin, însă mai multă vigilență ne poate salva de la a ingera substanțe periculoase, care, în timp, favorizează apariția bolilor. Conservanții, potențiatorii de aromă și coloranții artificiali sunt doar câteva dintre chimicalele de care trebuie să ne ferim.
Încearcă să scapi de kilogramele în plus
Grăsimea depozitează toxine! Asta nu înseamnă că trebuie să adopți imediat un regim drastic, care îți va face mai mult rău decât bine. Încearcă doar să elimini din alimentația ta zilnică mâncarea de tip fast-food, dulciurile care conțin prea mult zahăr și grăsimile nesănătoase. Treptat vei observa și rezultatele! Dacă nu știi cu siguranță ce ar trebui să mănânci, cel mai bine este să apelezi la ajutorul unui nutriționist.
Bea suficientă apă
Apa elimină toxinele din organism, asigurând totodată transportul optim al substanțelor nutritive. Chiar și atunci când resimți oboseala, vei observa că un pahar mare de apă te va revigora instantaneu. În plus, un consum insuficient de apă poate duce și la apariția constipației, moment propice pentru acumularea de și mai multe toxine. Apa este esențială pentru funcționarea cât mai bună a corpului uman, prevenind instalarea multor insuficiențe. Încearcă, de asemenea, să reduci consumul băuturilor carbogazoase sau a alcoolului, care deshidratează.
Sursa: clickpoftabuna.ro
Președintele Parlamentului de la Chișinău, apel la adresa românilor din R. Moldova în privința candidatului pe care să-l aleagă în turul doi: „Trebuie să protejăm România și R. Moldova de extremiști și politicieni cu simpatii neo-fasciste”
Au fost constituite grupurile de lucru care vor decide subiectele pentru examenele și evaluările naționale din acest an de studii, inclusiv la BAC
Nicolae Ciucă a DEMISIONAT din fruntea PNL: „Noua conducere a PNL nu va fi singură, deoarece are alături o oștire minunată formată din primari, președinți de consilii județene, consilieri locali și județeni”