UTIL // Cum faci ca apa să nu pătrundă în pantofii tăi!
Până acum toamna a fost destul de blândă însă se pare că în următoarele zile își va intra cu adevărat în drepturi. Dacă nu vă surâde să purtați o pereche de cizme de cauciuc, vă prezentăm cele mai inteligente trucuri ca să purtați încălțămintea preferată, dar fără să vă intre apă în pantofi.
Folosiți uleiul de ricin
Cele mai frumoase perechi de pantofi sunt, fără îndoială, cele din piele întoarsă dar, din nefericire, sunt primele care se umplu de apă atunci când afară plouă.
Înainte însă de a vă apuca de treabă, trebuie să curățați foarte bine încălțămintea, în așa fel încât să nu aibă nici un fir de murdărie sau praf pe ea. Ulterior, puteți folosi loțiuni și uleiuri pentru pielea netedă și produsele sub formă de spray pentru pantofii și ghetele din piele întoarsă.
Cei care preferă soluțiile naturale, pot opta cu succes pentru uleiul de ricin, grăsimea naturală de gâscă sau untura de pește pentru a proteja pantofii din piele netedă sau bine cunoscuta cremă de gălbenele.
Frecați pantofii cu ceară de albine
În cazul tenișilor, spălați cu apă fierbinte până se umezesc. Ulterior, amestecați o lingură cu bicarbonat de sodiu cu o lingură cu detergent pudră și puțină apă, până se transformă totul într-o pastă. Folosind o periuță de dinți, aplicați această soluție pe teniși, ștergeți cu o cârpă și clătiți cu apă rece.
Se lasă la uscat peste noapte, apoi se aplică un spray pentru impermeabilitate. Utilă este și ceara de albine, cu care puteți freca ușor pantofii de piele naturală sau din imitație, apoi uscați cu uscătorul de păr.
Sursa: secretele.com
DOC // Motociclete și mașini de marcă „Mercedes”, „BMW”, „Nissan” sau „Citroen”, la prețuri cuprinse între 2 894 și 87 774 de lei: Serviciul Fiscal de Stat a scos la vânzare mijloacele de transport și piesele auto confiscate de autorități
Vizita lui Parlicov la „Gazprom”, o „eroare” a diplomației R. Moldova? „De ce să nu meargă o delegație tehnică în locul unei politice? Gândiți de zece ori!”
IGM: Peste 2 270 de ucraineni au obținut cetățenia R. Moldova în ultimii circa doi ani, iar alți 2 151 au fost recunoscuți ca fiind cetățeni moldoveni