UTIL // Ceaiuri pentru DETOXIFIERE după Sărbători
Ceaiurile din plante medicinale aduc o mulțime de beneficii pentru sănătate, iar unele au un efect puternic asupra sistemul digestiv. Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru detoxifiere?
Deși este un obicei pe care ar trebui să-l avem pe tot parcursul anului, el devine cu mult mai important după asediul culinar la care a fost supus organismul tău de-a lungul sărbătorilor de iarnă. Și cum românul nu se zgârcește la mâncare, tot așa ar trebui ca după un astfel de festin să-i dai organismului tău șansa să se curețe și să întâmpine noul an într-o formă cât mai bună.
Plantele medicinale au rol esențial în acțiunea de detoxifiere a organismului, prin acțiunea antioxidantă și reparatorie pe care o au asupra organelor implicate în procesul de digestie. Îți prezentăm în continuare cateva ceaiuri pentru detoxifiere după sărbători. Le poți bea și în restul anului, corpul tău îți va mulțumi pentru asta.
Ceaiul verde
Are un puternic efect antioxidant și diuretic și contribuie la arderea grăsimilor, ajutând la reglarea nivelului colesterolului din organism. Poți să bei 2-3 căni în fiecare zi, ideal cu o oră înainte de fiecare masă. Dacă nu-ți va plăcea gustul amar, îl poți atenua cu puțină miere și zeamă de lămâie.
Ceaiul de păpădie
Păpădia este un excelent detoxifiant hepatic dar este recomandat și în curele de slăbire, deoarece reglează tranzitul intestinal și contribuie la reducerea obezității. Poți consuma trei căni în fiecare zi.
Ceaiul de urzică
Este un foarte bun diuretic și contribuie la eliminarea toxinelor din sânge și din rinichi. Contribuie la normalizarea nivelului glicemiei din organism, prevenind pofta de dulciuri. Se consumă neîndulcit, de trei ori pe zi câte o cană.
Ceaiul de mușețel
Este un foarte bun detoxifiant al sistemului digestiv și al ficatului, are proprietăți antimicrobiene și este recomandat ca tratament adjuvant pentru gastrite și enterocolite. Se consumă trei până la cinci căni pe zi.
Ceaiul de armurariu
Este un excelent detoxifiant hepatic, ajutând la curățarea și regenerarea celulei hepatice.
Ceaiul de ghimbir cu lămâie
Ghimbirul stimulează digestia și arderea grăsimilor. Lămâia are un conținut ridicat de vitamina C, contribuie la accelerarea metabolismului și reduce apetitul. Este foarte ușor de preparat: se fierb 3-4 felii de lămâie și rădăcină de ghimbir în apă și apoi se lasă la infuzat timp de 5-10 minute. Poți consuma 3-5 căni pe zi.
Ceaiurile de mai sus, alături de o dietă echilibrată și de un program zilnic de activitate fizică, vor contribui la detoxifierea organismului și la obținerea unui tonus general foarte bun.
Sursa: eva.ro
R. Moldova, extrem de vulnerabilă în cazul unei crize petroliere regionale: Stocurile asigură, de obicei, consumul pentru maximum 20 de zile. Ce vor să facă autoritățile pentru a schimba situația
Curtea Constituțională apără limba română, atacată de postul „Cinema 1”, care parazitează în R. Moldova pe seama canalului „Rossia 1” de la Moscova: „Încalcă drepturile minorităților naționale”
LISTA fermierilor din R. Moldova, premiați de Ziua Agricultorului