07:49:08 13.01.2025
Stiri

UTIL // Ce trebuie să facă angajatorii ca să asigure condiții adecvate de muncă pentru angajați în perioada caniculei: Program flexibil, protecție solară, ventilare și hidratare

Actualitate 20.06.2024 12:50 Vizualizări883 Autor: Ziarul National
UTIL // Ce trebuie să facă angajatorii ca să asigure condiții adecvate de muncă pentru angajați în perioada caniculei: Program flexibil, protecție solară, ventilare și hidratare

Sănătatea și siguranța angajaților trebuie să fie o prioritate atât pentru angajatori, cât și pentru angajați, îndeosebi în perioada caniculei.

Inspectoratul de Stat al Muncii prezintă mai multe măsurile care pot fi aplicate pentru a nu pune în pericol sănătatea angajaților.

Așadar, ce ar trebui să facă angajatorii:

Program flexibil: de ajustat programul de lucru pentru a evita orele cu temperaturi extreme;

Hidratare: de instalat puncte de apă potabilă în locurile strategice ale clădirii pentru ca toți angajații să aibă acces ușor la apă;

Protecția solară: pălării, ochelari de soare pentru angajații care lucrează în aer liber;

Monitorizarea condițiilor de lucru: de monitorizat constant temperatura și umiditatea în interiorul clădirii pentru a asigura un climat confortabil și sigur.

Semnele de supraîncălzire pot varia de la ușoare la severe și pot include transpirație excesivă - pielea devine umedă sau transpirată în mod excesiv; piele roșie și fierbinte: pielea poate deveni roșie și să se simtă fierbinte la atingere; slăbiciune sau oboseală: -persoana poate simți o slăbiciune generală sau oboseală inexplicabilă; greață sau vărsături - uneori, supraîncălzirea poate provoca greață sau chiar vărsături; dureri de cap; amorțeală sau furnicături - persoanele pot experimenta senzații de amorțeală sau furnicături în diverse părți ale corpului; dar și ritm cardiac rapid - inima poate bate mai repede decât în mod normal într-o încercare de a răci corpul.

În cazul în care observați aceste simptome la o persoană expusă la căldură excesivă, este important să acționați rapid în următoarele moduri:

  • Mutarea într-un loc răcoros: aduceți persoana într-un loc umbrit sau într-o încăpere aerisită și răcoroasă.
  • Hidratare: oferiți-i apă sau alte băuturi izotonice pentru a restabili echilibrul de lichide.
  • Ventilație: folosiți ventilatoare sau aer condiționat, dacă este disponibil, pentru a ajuta la scăderea temperaturii corpului.
  • Răcirea corpului: dacă este posibil, înfășurați persoana într-un prosop umed și oferiți-i o baie rece sau duș răcoros.
  • Căutarea ajutorului medical: în cazurile severe, cum ar fi pierderea cunoștinței sau convulsiile, apelați imediat la serviciul de urgență sau transportați persoana la cel mai apropiat centru medical.
  • Stiri relevante

    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

    30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

    27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

    Abonament
    Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
    Sondaj
    Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md