UTIL // Ce să faci dacă ți-ai scăpat smartphone-ul în apă
Ai vărsat un pahar cu apă peste el, a căzut în toaletă, ai uitat că era în buzunar atunci când ai sărit în piscină. Acestea sunt doar câteva dintre cele câteva sute de moduri în care telefonul tău ar putea intra în contact cu apa.
După ce îți scapi smartphone-ul în apă și reușești să te liniștești puțin, probabil că vei începe să atingi cu frenezie toate butoanele, să încerci să-l ștergi bine sau să folosești un uscător de păr pentru a scăpa rapid de apă. În timp ce toate aceste acțiuni sunt bine intenționate, abordarea este una greșită. Iată ce ar trebui să faci dacă ți-ai scăpat smartphone-ul în apă!
Nu te panica și vezi cum poți remedia situația!
În primul rând, recuperează-l cât mai repede posibil. Dacă telefonul se află încă în partea de jos a piscinei sau în toaletă, scoate-l. Cu cât este mai mult timp în lichid, cu atât mai tare va fi afectat.
Odată ce dispozitivul nu mai este scufundat în apă, încearcă să scoți bateria din el dacă se poate. Nici măcar nu încerca să îl închizi, nu apăsa pe alte butoane, doar desfă telefonul și scoate bateria din el. Dacă nu poți face acest lucru, adică dacă ai un iPhone sau un alt dispozitiv pe care nu îl poți dezasambla, va trebui să te asiguri că pur și simplu ai închis dispozitivul.
Este important să întrerupi alimentarea cât mai repede posibil, pentru a preveni posibilitatea unui scurtcircuit.
Nu încerca să îl usuci cu un uscător de păr și nu îl introduce în cuptor. Căldura poate deteriora piesele electronice delicate din interior. Ceea ce trebuie să faci este să ștergi telefonul rapid cu un prosop curat, asigurându-te că nu mai e apă în porturile telefonului sau în alte deschideri. Dacă există urme de apă prinse în interiorul crăpăturilor din carcasă, încearcă să le ștergi cu atenție. Ai grijă să nu introduci apa mai adânc în telefon.
Mai departe, poți pune telefonul într-o pungă cu orez uscat, unde trebuie să îl lași pentru 24-36 de ore. Înainte de asta, îl poți pune într-un prosop de hârtie, pentru a evita blocarea amidonului din orez în crăpăturile din telefon. O alternativă ar fi acele punguțe mici pe care le găsești de obicei în cutiile de încălțăminte, care previn umezeala. Pune acele punguțe mici într-o pungă sigilabilă mai mare, adaugă și telefonul și lasă-l peste noapte acolo.
Sursa: eva.ro
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas șapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md