UTIL // Ce recomandă ANSA pentru evitarea TOXIINFECȚIILOR pe timp de caniculă
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) recomandă populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde o mai mare atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.
Potrivit recomandărilor ANSA, cetățenii trebuie să cumpere produse alimentare numai din locuri înregistrate ori autorizate, care sunt supravegheate din punct de vedere al calității, siguranței şi care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare privind temperatura şi igiena. De asemenea, o altă regulă este verificarea termenului de valalbilitate.
Specialiștii ANSA susțin că produsele de origine animală trebuie imediat puse la păstrare în frigider după ce au fost procurate, iar fructele și legumele trebuie spălate înainte de a fi puse în frigider, dar și înainte de a le consuma. Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru a fi ulterior preparate sau consumate, iar alimentele alterate trebuie îndepărtate, deoarece sunt o sursă de contaminare pentru celelalte alimente. Potrivit recomandărilor, alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite.
„În sezonul cald creşte riscul alterării alimentelor şi al apariţiei de toxiinfecţii alimentare şi, de aceea, este bine ca cetățenii să respecte câteva măsuri simple, dar foarte eficiente. Toxiinfecţiile alimentare sunt boli care apar brusc, se manifestă relativ intens, în urma consumului de alimente contaminate cu microbi sau toxinele lor”, precizează experții ANSA.
DOC // Motociclete și mașini de marcă „Mercedes”, „BMW”, „Nissan” sau „Citroen”, la prețuri cuprinse între 2 894 și 87 774 de lei: Serviciul Fiscal de Stat a scos la vânzare mijloacele de transport și piesele auto confiscate de autorități
Vizita lui Parlicov la „Gazprom”, o „eroare” a diplomației R. Moldova? „De ce să nu meargă o delegație tehnică în locul unei politice? Gândiți de zece ori!”
IGM: Peste 2 270 de ucraineni au obținut cetățenia R. Moldova în ultimii circa doi ani, iar alți 2 151 au fost recunoscuți ca fiind cetățeni moldoveni