UTIL // Câteva GREŞELI de îngrijire care te îmbătrânesc
Folosim diferite produse, exfoliante şi măşti, de cele mai multe ori, fără să apelăm la sfatul unui specialist. Cumpărăm produse despre care am citit pe internet sau pe care le vedem în reclame şi supermarketuri şi nu cercetăm îndeajuns dacă se potrivesc sau nu nevoilor tenului nostru.
Din nefericire, acestea ne pot face mai mult rău sau, pur si simplu, nu ne oferă rezultatele dorite de noi. Iar în plus, lipsa timpului şi oboseala ne fac să uitam de anumiţi paşi esenţiali în îngrijirea pielii şi prevenirea îmbătrânirii. Iată care sunt cele mai des întâlnite greşeli de îngrijire care te îmbătrânesc. Nicoleta Ion, Trainer Repechage Romania, raportează:
Curăţarea necorespunzătoare
Există părerea că dacă nu foloseşti machiaj nici curăţarea nu este obligatorie. Este total greşit. Trăim într-un mediu poluat şi chiar dacă nu folosim machiaj, pe parcursul zilei pielea noastră devine încărcată de praf, impurităţi şi radicali liberi. Este esenţială demachierea atât dimineaţa, cât şi seara. Dacă tenul nostru nu este curat, impurităţile vor bloca porii, vor accelera formarea ridurilor, iar produsele de hidratare nu vor avea efectul scontat. Tonifierea este la fel de importantă după demachiere deoarece reface ph-ul pielii.
Folosirea săpunului pentru curăţarea tenului
Săpunurile au ph alcalin ceea ce înseamnă că deshidratează foarte tare. Atunci când folosim săpunul pentru curăţarea tenului înlăturam stratul hidrolipic de la suprafaţa pielii, care formează o barieră împotriva radicalilor liberi. În felul acesta tenul nostru se usucă, se subţiază şi apar riduri de deshidratare. Pentru persoanele care nu agreează textura cremoasă a unor demachiante există varianta de demachiant sub forma de spumă. Consistenţa spumoasă în contact cu apa curăţă blând pielea, fără să o agreseze.
Exfolierea excesivă
Produsele pentru exfoliere sunt necesare pentru a înlătura celulele moarte. Dar folosind aceste produse în exces obţinem efectul invers, adică subţiem epiderma, provocăm iritaţii şi riduri de deshidratare. Celulele pielii se regenerează o dată la 28 de zile, prin urmare o exfoliere profundă se realizează o dată pe lună. Există produse care se pot folosi mai des, cu o concentraţie mai mică de ingrediente active, iar peelingurile pe bază de acizi se folosesc întotdeauna sub îndrumarea unui specialist.
Hidratarea greşită
Pentru că ne găsim destul de greu un produs de hidratare care să ne satisfacă complet, atunci când îl găsim nu mai putem renunţa la el. Pielea însă se schimbă periodic şi are nevoi diferite în funcţie de anotimp. De exemplu, vara folosim produse cu o consistenţă mai uşoară, mai light, iar iarnă cu o consistenţă mai grasă. Un alt factor important este vârsta. Pielea evoluează odată cu vârsta. La 25 de ani folosim o cremă uşor hidratantă pe bază de apă, la 35 de ani acea crema nu mai este suficientă şi, astfel, apar primele riduri. Odată cu trecerea timpului încetinesc şi procesele de regenerare a pielii şi încep să apară carenţe de vitamine. De aceea, este important să folosim produse adecvate vârstei noastre şi problemelor cu care ne confruntăm.
Lipsa de protecţie UV
Deşi nu ne putem imagina viaţa fără soare, acesta este un duşman al pielii. Protecţia UV este primordială şi avem mare nevoie de ea. Razele UV accelerează îmbătrânirea pielii penetrând până în derm şi rupând fibroblaştii care sunt responsabili cu producţia de colagen. Razele UVB provoacă arsuri la suprafaţa pielii şi favorizează hiperpigmentaţia. De aceea, este esenţial să ne expunem la soare într-un mod cât mai responsabil şi folosind produse cu SPF cât mai ridicat atât pentru piele cât şi pentru păr.
Sursa: one.ro
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani