15:18:01 22.11.2024
Stiri

UTIL // Beneficiile pe care le aduce SMIRNA sănătății

Știri 13.02.2017 17:02 Vizualizări2434 Autor: Ziarul National
UTIL // Beneficiile pe care le aduce SMIRNA sănătății sursa: eva.ro


Smirna este o rășină care provine de la o specie de arbori (Commiphora) ce crește în Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Seva acestor copaci are o aromă dulce unică și puțin afumată.

Smirna este folosită în timpul ceremoniilor religioase, în parfumuri, pentru îmbălsămare, pentru a da aromă produselor alimentare sau pentru proprietățile sale terapeutice. Atunci când este folosită în tratamente naturiste, smirna este utilizată sub formă de ulei, fumigații sau infuzii.

Ce proprietăți benefice sănătății are smirna?

1. Antimicrobiene și antivirale

Uleiul de smirnă împiedică microbii să se dezvolte sau să infecteze organismul. Poate fi folosit ca măsură de prevenție a afecțiunilor cauzate de infecțiile microbiene, cum ar fi febra, tusea și răceala, intoxicațiile alimentare, rujeola, oreionul.

2. Astringente

Uleiul de smirnă este un astringent, ceea ce înseamnă că poate contracta pielea, mușchii, intestinele și alte organe interne. Întărește și rădăcina firului de păr, prevenind astfel căderea părului. Poate opri hemoragia, deoarece contractă vasele de sânge și verifică fluxul de sânge.

3. Expectorante

Tinctura de smirnă luptă împotriva răcelilor și tusei. Combate infecțiile virale care pot duce la apariția tusei și răcelilor, ameliorează congestia nazală și reduce depunerile de flegmă în plămâni și tractul respirator.

4. Antiseptice

Dacă ai la îndemână ulei esențial de smirnă, nu trebuie să îți faci griji cu privire la infectarea micilor tăieturi și răni. Uleiul de smirnă are proprietăți antiseptice și poate proteja organismul și de tetanos într-o anumită măsură.

5. De întărire a sistemului imunitar

Smirna întărește și activează sistemul imunitar, reușind să protejeze organismul de infecții.

6. Antiinflamatoare

Tinctura de smirnă împiedică apariția inflamațiilor diferitor țesuturi (în cazul febrei sau infecțiilor virale, în sistemul digestiv din cauza unei indigestii cu alimente picante, în sistemul circulator din cauza toxinelor din fluxul sanguin).

7. De îmbunătățire a circulației

Această substanță puternică stimulează circulația sângelui și asigură cantitatea corespunzătoare de oxigen din țesuturi. Acest efect este bun pentru atingerea nivelului adecvat al metabolismului și pentru întărirea sistemului imunitar. Creșterea fluxului sanguin în părțile mai greu accesibile ale corpului duce la îmbunătățirea aportului de substanțe nutritive și oxigen din aceste zone.

8. Antispasmodice

Uleiul de smirnă poate ameliora contracțiile nedorite și spasmele musculare. Prin urmare, te poate ajuta în cazul crampelor și durerilor musculare.

Efecte secundare ale smirnei

Cu toate acestea, pe lângă numeroasele beneficii pe care le poate aduce sănătății, smirna poate avea și efecte negative dacă este utilizată în exces. Femeile gravide ar trebui să evite smirna, deoarece aceasta stimulează uterul și poate cauza un avort spontan.

Sursa: eva.ro

Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.11.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Război și Pace, Stra...

18.11.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alte alegeri, cam ac...

15.11.2024 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Supărările și demnit...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum credeți, va reuși justiția din R. Moldova să pedepsească persoanele implicate în operațiunea privind cumpărarea voturilor la ultimele alegeri din R. Moldova, cu bani din Federația Rusă?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md