UTIL // Aceste ALIMENTE omoară celulele de cancer
Noile cercetări medicale au descoperit că aceste alimente pe care ţi le prezentăm astăzi sunt extrem de benefice în bolile de cancer, deoarece inhibă înmulţirea celulelor bolnave.
Cele şapte alimente vindecătoare s-au dovedit a fi chiar mai puternice decât chimioterapia. Şi este vorba numai despre alimente delicioase!
Procesul normal de formare a vaselor de sânge poartă denumirea de angiogeneză. Angiogeneza este mai activă în anumite perioade de viaţă, de exemplu, la nou-născuţi.
Acest proces este mai redus în etapele mai târzii de viaţă, cu excepţia unor funcţii fiziologice precum regenerarea ţesuturilor şi a capilarelor la vindecarea rănilor. De obicei, moleculele activatoare şi inhibitoare gestionează acest proces.
Moleculele inhibitoare sunt de regulă cele mai importante deşi cele activatoare de angiogeneză sprijină înmulţirea celulelor vasculare în scopul formării de celule noi.
Atunci când ajung la maturitate, celulele canceroase eliberează molecule activatoare de angiogeneză pentru a genera mai multe vase sanguine în vederea furnizării de mai mulţi nutrienţi.
De curând, medicina modernă a dezvoltat medicamente denumite inhibitori de angiogeneză. Spre deosebire de chimioterapie, acestea nu atacă celulele tumorale, ci împiedică dezvoltarea de vase sanguine către tumorile respective.
Alimentele pe care ţi le prezentăm posedă proprietăţi antiangiogenice puternice, aşa că reduc fluxul sanguin către celulele canceroase.
Din acest motiv, cercetătorii le recomandă în alimentaţia zilnică pentru echilibrarea angiogenezei.
Vin roşu
Vinul roşu conţine un antioxidant foarte puternic denumit resveratrol, care se găseşte mai ales în coaja boabelor de struguri.
Mai multe studii au demonstrat că resveratrolul distruge bacteriile, virusurile şi fungii.
În plus, acest ingredient grozav îmbunătăţeşte toleranţa la glucoză, sprijină sănătatea creierului, elimină radicalii liberi periculoşi, îmbunătăţeşte funcţia cardiacă, creşte producţia energetică a celulelor şi previne distrugerea celulelor în urma expunerii la radiaţii nucleare.
Poţi consumă suplimente de resveratrol în doze cuprinse între 200 şi 600 mcg. Dar şi o cantitate de 250 ml de vin roşu furnizează 640 mcg de resveratrol.
Turmeric
Pe lângă celelalte beneficii, turmericul este foarte bun şi pentru topirea grăsimii corporale.
Zmeură şi coacăze
Aceste fructe sunt foarte eficiente în prevenţia cancerului. În plus, stopează angiogeneza celulelor canceroase şi reduc stresul oxidativ.
Roşii
O cercetare întreprinsă la Harvard a arătat că participanţii care au consumat roşii fierte sau sos de roşii de mai mult de 4 ori pe lună şi-au redus riscul de cancer al prostatei cu 50 %.
Roşiile sunt bogate în licopen, o substanţă antiangiogenică. Aceasta se dizolvă uşor în grăsime şi se absoarbe prin tractul digestiv.
Ciocolată neagră
Lupta împotriva cancerului nu presupune neapărat ocolirea completă a dulciurilor. Ciocolata neagră, în special, este foarte sănătoasă. Aceasta sprijină sănătatea inimii, îmbunătăţeşte dispoziţia şi distruge celulele maligne.
Cafea şi ceai verde
Cafeaua şi ceaiul verde sunt deosebit de benefice şi sunt de ajutor inclusiv în lupta împotriva cancerului.
Sursa: secretele.com
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”