UTIL // Usturoiul importat din China este toxic. Iată cum îl identifici


Cu siguranţă, mulţi dintre noi nu ştim de unde povine usturoiul pe care îl cumpărăm de la supermarket sau nici nu am dat importanţă prea mare acestui lucru. Deşi nu pare un detaliu demn de luat în seamă, problema este că usturoiul produs în China este toxic. Iar importurile de usturoi asiatic sunt foarte mari, scrie one.ro.
Potrivit healthyfoodhouse.com, producătorii chinezi folosesc pesticide interzise de lege pentru a accelera creşterea legumelor şi fructelor pe care le cultivă. Prin alte toxine, aceştia utilizează parathion şi phorat, care au un efect devastator asupra corpului.
Chinezii îndepărtează rădăcinile şi cotorul reducând din greutatea produsului pentru a economisi la transport.
În R. Moldova, usturoiul importat din China se regăseşte în toate marile lanţuri de supermarketuri şi aproape în orice piaţă.
De cele mai multe ori însă ţara de provenienţă nu este afişată. Pentru a evita consumul acestor vegetale nocive şi, implicit pentru a vă proteja sănătatea, data viitoare când mergeţi la cumpărături, acordaţi atenţie următoarelor detalii - usturoiul chinezesc este mai uşor şi mai puţin bombat.









































































