Unul dintre liderii fermierilor protestatari, supărat pe votul diasporei la referendum: „Eu am un frate în Canada. Cu toată stima, dar fratele meu, care a venit în 14 ani de trei ori acasă, nu cred că are dreptul moral să-mi decidă soarta mea aici”
Sergiu Stefanco, unul dintre liderii agricultorilor protestatari, care au îndemnat anterior autoritățile să ceară sprijin financiar de la Uniunea Europeană pentru a le acoperi pierderile afacerilor proprii, este supărat pe votul de la referendumul privind integrarea europeană oferit de cetățenii R. Moldova care locuiesc peste hotare.
Stefanco este de părere că cei plecați, inclusiv fratele său stabilit în Canada, nu ar avea „dreptul moral să-mi decidă soarta mea aici, în țară”.
CITIȚI și MAIA solicită sprijinul UE, SUA, Canadei, Japoniei și Norvegiei pentru crearea unui Fond de Dezvoltare și Solidaritate pentru agricultori. Vladimir Bolea: „Acest fond ar reprezenta un gest de solidaritate și parteneriat între UE și R. Moldova”
„Pe țară, s-a votat NU la referendum. Pe țară, au fost boicotate peste 100 de mii de voturi. Gândiți-vă că aceste 100 de mii de voturi erau NU. Ce spunea Maia Sandu? Îîî? Deci, referendumul pe țară nu a trecut. În diasporă este discutabil. Sunt de acord că trebuie să voteze și cei din diasporă, dar cei care sunt stabiliți de peste zece ani și care vin o dată la șase – șapte ani acasă cred că n-ar trebui să aibă drept de vot. Eu am un frate în Canada. Cu toată stima și respectul, dar fratele meu, care în 14 ani a venit de trei ori acasă, nu cred că el are dreptul moral să-mi decidă soarta mea aici, în țară. Vreți să decideți soarta, veniți aici, în țară”, a declarat Stefanco într-un live pe rețelele de socializare.
CITIȚI și Peste 1 060 de fermieri cărora seceta le-a distrus roada din acest an au depus cereri pentru a beneficia de ajutorul însumă de 100 de milioane de lei anunțat de Guvern
Fermierul crede că rezultatul alegerilor din 20 octombrie este „nota” cetățenilor pentru actuala guvernare a R. Moldova și a ironizat pe seama comentariilor internauților, potrivit cărora cei care nu își doresc integrarea europeană sunt „putiniști, rusofili, șoriști, proști, cumpărați cu macaroane”.
„Băi, unu-i prost, o sută-s proști, o mie îs proști, dar 600 de mii? Peste 600 de mii de voturi au fost date împotriva referendumului. (...) Doamna Maia, responsabilitatea principală este a Dvs. și a echipei de la guvernare”, a comentat Sergiu Stefanco de la Căușeni.
CITIȚI și Pofta fermierilor care vine... cerând: Au vrut compensații și lege specială ca în România, dar acum cer anularea tuturor datoriilor. „În ultimii patru ani, agricultura a fost subvenționată cu 7 miliarde de lei, cea mai mare sumă de la independență”
Menționăm că opțiunea „DA” la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?” a fost bifată, la alegerile de duminică, de 750 238 de alegători sau 50,39% dintre participanții la referendum.
De partea cealaltă, 738 636 de votanți au spus „NU” parcursului european, ceea ce constituie 49,61% din numărul total de participanți la plebiscit - 1 488 874, cu 57 204 mai puțini decât votanții de la prezidențialele desfășurate în aceeași zi.
Prin urmare, referendumul privind aderarea R. Moldova la UE a fost susținut de majoritatea alegătorilor care au participat la vot.
Ultima tentativă a lui Putin de a ÎNGENUNCHEA R. Moldova: ,,În această zi sfântă de Crăciun, imperiul răului, condus de Putin, a atacat Ucraina cu 70 de rachete și 100 de drone. El vrea ca și moldovenii să înghețe și să stea în întuneric"
Maia Sandu CONDAMNĂ bombardamentele lui Putin asupra Ucrainei și violarea spațiului aerian al R. Moldova de către rachetele rusești. ,,În timp ce țările noastre sărbătoresc Crăciunul, Kremlinul alege distrugerea"
Rusia terorizează Ucraina cu un atac aerian masiv, în dimineața de Crăciun. Rachetele lui Putin au violat din nou spațiul aerian al R. Moldova