Unde a hotărât Rusia să-și construiască un hotel de lux și cât ar costa cazarea
Rusia are de gând să-și deschidă o agenție de turism și să trimită oamenii pe orbita Pământului, după ce vor construi un hotel de lux în spațiu.
Ideea de a duce civili în spațiu nu este nouă, ci domină de câțiva ani printre agenții ca SpaceX, Blue Origin și Virgin Galactic. Acum și Rusia vrea să-și facă simțită prezența și se concentrează pe turismul spațial. Astfel, în viitorul apropiat am putea avea un hotel de lux pe orbită.
Conform unei propuneri de afaceri, detaliate de Corporația de Stat pentru Activități Spațiale Roscosmos, Rusia intenționează să construiască un modul de hotel de lux de 20 de tone, 51 de metri, pe Stația Spațială Internațională (ISS). Modulul ar avea patru dormitoare, stații de igienă și stații medicale, o zonă de salon, echipament de exerciții și Wi-Fi. Costurile de construcție sunt estimate între 279 milioane dolari și 446 milioane dolari.
„Hotelul de lux” aflat pe orbită se va asemăna cu modulul Science and Power (NEM-1) deja în construcție, pe care Rusia intenționează să îl trimită la ISS în 2021. Antreprenorul principal al stației spațiale din Rusia a venit cu un plan pe termen lung de a plăti modulul. Antreprenorul dorește să atragă cel puțin 12 pasageri care ar fi dispuși să plătească patru milioane de dolari în primă fază, urmate de alte plăți, luate pe parcurs.
În total, un pasager ar trebui să plătească 40 de milioane de dolari pentru o excursie pe orbită și cazare la hotel și asta doar pentru 1-2 săptămâni. O ședere de o lună ar costa încă 20 de milioane de dolari.
În mod surprinzător, există unele provocări cu care se confruntă proiectul, problema cea mai presantă fiind complexitatea necesară pentru construirea modulului hotelier. În ciuda planurilor existente, inginerii ruși ar putea să nu-l poată construi cu succes.
Chiar dacă Rusia vrea să ne scape de monotonia Pământului, mai avem de așteptat până să putem face vacanța în afara planetei.
Sursa: playtech.ro
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”