Un vicepreședinte al PPDA părăsește „activitatea politică”: „Misiunea mea este îndeplinită”, declară astăzi, deși zilele trecute afirma că există „încercări de a-l reduce la tăcere”
Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Stanislav Plavlovschi, anunță că părăsește formațiunea.
„M-am angajat în această activitate în anul 2015, devenind unul dintre fondatorii Platformei Demnitate și Adevăr, la propunerea domnului Andrei Năstase. Fiind, după convingeri, un democrat și proeuropean, eu nu am mai putut tolera situația care s-a creat la etapa ceea în țara noastră: uzurparea puterii de stat, călcarea în picioare a drepturilor omului, dezmăț nemaipomenit în justiția națională și, ca urmare, corupția endemică. (...) În fața mea, eu mi-am pus trei sarcini de bază: debarcarea pe calea prevăzută de Constituție a regimului uzurpator, promovarea tineretului în poziții-cheie în stat și reformarea profundă a sistemului de drept din Republica Moldova. Acum, toate trei obiective sunt realizate și eu, sincer și nesilit de mine, consider că misiunea mea în sfera politicului este îndeplinită. Prin urmare, eu am decis să mă retrag din activitatea politică”, scrie astăzi pe Facebook Pavlovschi.
Acesta le mulțumește foștilor colegi de partid și lui Andrei Năstase pentru „susținere și răbdare”, deși ieri-dimineață același Pavlovschi scria pe aceeași rețea de socializare că „nici pe timpurile lui Plahotniuc nu au existat atât de multe încercări să mă reducă la tăcere cum sunt acum”: „Nu au reușit cei de la Plaha. Nu veți reuși nici voi! Vreți să scăpați de critica mea? Faceți lucruri corecte! Altă cale nu există!”.
DOC // Motociclete și mașini de marcă „Mercedes”, „BMW”, „Nissan” sau „Citroen”, la prețuri cuprinse între 2 894 și 87 774 de lei: Serviciul Fiscal de Stat a scos la vânzare mijloacele de transport și piesele auto confiscate de autorități
Vizita lui Parlicov la „Gazprom”, o „eroare” a diplomației R. Moldova? „De ce să nu meargă o delegație tehnică în locul unei politice? Gândiți de zece ori!”
IGM: Peste 2 270 de ucraineni au obținut cetățenia R. Moldova în ultimii circa doi ani, iar alți 2 151 au fost recunoscuți ca fiind cetățeni moldoveni