FOTO // Un român de la Suceava a crescut un PORC de peste 500 de kile. Vezi ce-i dă să mănânce: „Este mereu la DIETĂ”
Giorgio. Așa îl strigă Vasile Coraciuc pe porcul care a strâns deja sute de like-uri pe Facebook, multă lume întrebându-se dacă imaginea în care crescătorul apare cu „uriașul” nu este trucată.
„Nici vorbă”, ne-a spus Vasile Coraciuc, fermierul de care crește porci și vaci de carne în localitatea suceveană Marginea. A lucrat 16 ani în Italia, într-o fermă de suine, iar după ce a deprins ”șiretlicurile” profesioniștilor, s-a întors acasă să își facă propria afacere cu animale. A pornit la drum cu economiile făcute printre străini și multă voință. Și cu Giorgio.
De altfel, în poza postată pe internet, pe grupul de Facebook „Fermierul român” de către Florin Lungu, cumnatul lui Coraciuc, Giorgio avea doar un an și patru luni și atinsese deja 480 de kilograme. Acum este…mai mare!
Rasa lui Giorgio este ușor de identificat pentru specialiști: este un Marele Alb. ”Am în fermă un porc din rasa Marele Alb, în vârstă de 3 ani, ce atinge acum o greutate de 500-550 kilograme. Porcul cel mare de la mine din fermă se bucură de toată atenția mea, numele lui este Giorgio și am grijă să nu-i lipsească nimc. Așa cum și numele sugerează porcul Giorgio este italian, l-am adus de acolo pentru că am rămas impresionat de greutatea care poate să o atingă. L-am adus în România, i-am facut buletin de român, dar i-am păstrat originea italiană”, ne-a povestit fermierul sucevean, cu care am reușit să vorbim la telefon la scurt timp după ce poza lui Giorgio a început să facă furori pe internet.
Hrana porcului Giorgio nu se deosebește cu nimic de hrana oricărui porc din ferma de la Marginea. Cum mănâncă un porc de 100 kilograme, așa mănâncă și el. ”Oricum nu îi dau să mănânce atât cât ar trebui, îl țin la dietă, dacă se poate sunpe așa, pentru că potențialul lui de greutate este de 700-750 kilograme. Am grijă să nu ajungă la această greutate pentru că pot apărea probleme cu oasele și nu vreau să risc să-l pierd”, ne explică crescătorul care ne spune și că Giorgio mănâncă doar cereale de grâu, orz, secară, floarea-soarelui, ovăz, lucernă – toate măcinate împreună și administrate sub formă de făinuri. Mai special este faptul că pentru Giorgio, apa este înlocuită cu zer.
Mai multe pe Agrointel.ro
Secția ATI a Spitalului raional Cimișlia, modernizată: Echipament medical performant și reparații în valoare de 5,8 milioane de lei
DOC // Trei MINIȘTRI din Guvernul Recean au fost EXCLUȘI din Consiliul Suprem de Securitate. Cine face parte din CSS
R. Moldova apelează la energia de URGENȚĂ, care este foarte scumpă. Deficitul total constituie 484 MWh