Un oficial rus avertizează SUA că ar putea să se confrunte cu „consecințe fatale”, dacă permit Ucrainei să lovească teritoriu rus cu armele lor
Ministrul adjunct de Externe rus, Serghei Reabkov a declarat luni că SUA pot să se confrunte cu „consecințe fatale” dacă ignoră avertismentele Moscovei de a nu permite Ucrainei să folosească armele americane pentru a lovi teritoriul rus.
Reabkov a comentat asupra deciziei președintelui american Joe Biden pe care a luat-o săptămâna trecută de a aproba folosirea de către Ucraina a armelor primite de la Washington pentru a lovi ținte de pe teritoriul Rusiei care au vizat loviturile din regiunea Harkov a Ucrainei.
„Aș vrea să avertizez liderii americani asupra calculelor greșite care ar putea să aibă consecințe fatale. Din motive necunoscute, ei subestimează seriozitatea pe care un răspuns ar putea să îl aibă”, a declarat Reabkov către agenția de presă RIA, potrivit Reuters.
Acesta a făcut referire la comentariile pe care le-a făcut Vladimir Putin săptămâna trecută, care a spus că statele NATO se joacă cu focul și riscă un conflict global mai mare, fiind unul dintre avertismentele pe care le-a dat Moscova asupra unei escaladări serioase.
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO a declarat săptămâna trecută că NATO are dreptul să ajute Ucraina, iar acest lucru nu a făcut ca NATO să fie parte din conflict.
Volodimir Zelenski a declarat că Kievul mulțumește SUA pentru că le-a permit să folosească armamentul trimis de Washington în regiunea Harkovului, însă a adăugat că asta nu este suficient.
Ucraina a argumentat de mai multe ori faptul că restricțiile asupra folosirii armelor occidentale i-a limitat serios abilitatea de a se apăra.
Agenția rusă de știri a citat din Reabkov, acesta spunând că încercările Kievului de a ataca sistemele radar ale Rusiei ar putea să fie contracarate, iar Moscova ar putea să răspundă asimetric la acești pași.
O sursă din Kiev a spus săptămâna trecută că o dronă ucraineană a avut ca țintă un radar cu rază lungă de acțiune aflat în Rusia, care face parte din echipamentul rusesc care poate detecta dacă este sau nu sub amenințare nucleară.
Oameni mai puțini în R. Moldova decât acum zece ani! Rezultatele finale ale Recensământului populației și locuințelor 2024, făcute publice până la finele anului 2025: „Sunt proceduri care durează”
Optsprezece instituții de învățământ, inclusiv 10 din Zona de Securitate, afectate de criza energetică din Transnistria: Opt școli funcționează în regim online. Soluțiile MEC
Autoritățile au identificat SOLUȚII pentru a nu mai accesa energia de urgență și de a acoperi deficitul de 484 MWh necesari pentru 14 ianuarie: „Pentru ziua de astăzi nu avem deficit de energie”