23:17:10 17.01.2025
Stiri

Un nou vot CONTROVERSAT dat de Pavel Filip, Dumitru Diacov şi Monica Babuc. Liderii democraţi au refuzat să voteze o Declaraţie privind comemorarea evenimentelor din 2 martie 1992

Politică 26.02.2020 19:30 Vizualizări7701 Autor: Ziarul National
Un nou vot CONTROVERSAT dat de Pavel Filip, Dumitru Diacov şi Monica Babuc. Liderii democraţi au refuzat să voteze o Declaraţie privind comemorarea evenimentelor din 2 martie 1992 Deschide.md

Fruntaşii PD, Pavel Filip, Dumitru Diacov și Monica Babuc, membriii Biroului permanent al Parlamentului, ar fi refuzat includerea în ordinea de zi a ședinței plenare a Legislativului a unei Declarații privind comemorarea evenimentelor din 2 martie 1992. Despre aceasta a anunţat vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

„Pavel Filip, Dumitru Diacov și Monica Babuc au refuzat includerea în ordinea de zi chestiunea privind adoptarea unei Declarații referitoare la comemorarea evenimentelor din 2 martie 1992, când separatiștii și Federația Rusă au declanșat un conflict militar pe teritoriul R. Moldova. Tartarul politic, în formă de îmbrățișări sufocante ale lui Dodon, este tot mai aproape pentru formațiunea care încă se numește PD”, a scris Slusari pe Facebook.

De menţionat că Declaraţia respectivă, refuzată de PSRM-PD,
relatează, în primul rând, despre armistițiul semnat de președinții R. Moldova și Federația Rusă la Moscova, la 21 iulie 1992, care a înghețat operațiunile militare, dar nu a eliminat motivul original al tentativei de a submina independența R. Moldova prin reinventarea unei așa-zise ”statalități transnistrene”, la Tiraspol.

Potrivit declarației, deputații urmau să constate, cu mult regret, că cetățenii R. Moldova din stânga Nistrului au fost făcuți ostaticii unui regim xenofob, corupt și autoritar, iar cetățenii R. Moldova din dreapta Nistrului au achitat costurile unui război hibrid, cu anexări de teritoriu și ruinarea celei mai industrializate părți ale economiei naționale.

"Politica de sponsorizare directă a regimului secesionist practicată de Federația Rusă în această regiune a R. Moldova este însoțită de o politică agresivă de pașaportizare a populației prin proceduri simplificate și extra-scurte de acordare a cetățeniei ruse și o campanie brutală de spălare a creierelor și rusificare a spațiului public", se mai spune în declaraţia care nu va mai ajunge pe ordinea de zi a şedinţei în plen a Parlamentului.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md