Un nou PARTID politic în R. Moldova, care va opta pentru UNIREA cu România. Cine a constituit acest proiect politic
Fostul vicepremier și fondator al Platformei „Demnitate și Adevăr”, Valentin Dolganiuc, alături de alți votanți ai Declarației de Independență, au anunțat despre constituirea Partidului Reîntregirii Naționale „ACASĂ”. Noua formațiune își propune un singur deziderat și anume Unirea R. Moldova cu România.
Partidul unionist va avea în componența sa, potrivit unei poze postate pe rețele de socializare, mai multe personalități, cum ar fi fostul ministru al Mediului, Gheorghe Șalaru, ex-vicepremierul Ion Negrei, ex-deputații Anatol Arhire și Zoia Jalbă, constituționalistul Alexandru Arsene, dar și fostul șef al Agenției Proprietăți Publice din perioada guvernării comuniste, Igor Grigoriev.
„Noi, românii de la est de Prut, nu mai avem unde ne retrage, nu mai putem asista la pieirea noastră, nu mai putem sta liniștiți văzând cu ochiul liber cum vine iar peste noi imperiul rusesc. Noi suntem conștienți de toate dramele care ni se pot întâmpla. Noi nu mai putem accepta încă o trădare a neamului românesc.
Responsabili de trecutul, prezentul și viitorul nostru cel românesc, un grup de români de la est de Prut, inclusiv deputați din primul Parlament, votanți ai Declarației de Independență față de imperiul rusesc, am constituit Partidul Reîntregirii Naționale „ACASĂ”, entitate care vine cu un singur deziderat – revenirea în spațiul devenirii noastre. Ne angajăm să unim tot ce este românesc, să ducem la bun sfârșit ceea ce este punctat în Declarația de Independență de la 27 august 1991”, a scris pe Facebook Igor Grigoriev.
Reprezentanții Partidului Reîntregirii Naționale „ACASĂ” și un grup de experți independenți vor susține miercuri, 27 martie, o conferință de presă privind crearea și lansarea Convenției Euro-Unioniste.
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați
R. Moldova a cumpărat energie electrică în valoare de peste 15 MILIOANE de euro de la începutul anului 2025. Peste 57% din energia consumată provine din România
Clasificare tarifară eronată a mărfurilor importate: Vameșii au găsit încă 87,366 de milioane de lei în 2024, în urma unor controale suplimentare