Un nou DUEL Gligor - Vîzdoagă: Avocatul este convins că Ștefan Gligor nu întrunește criteriile pentru a deveni PROCOROR GENERAL, chiar dacă și-a arătat diploma: „Din cele relatate este clar al cui CANDIDAT sunteți…”
Fostul procuror și actual avocat Ion Vîzdoagă se declară convins că Ștefan Gligor nu ar întruni condițiile necesare pentru a participa la preselecția pentru funcția de procuror general, deoarece nu acesta nu ar avea stagiul de opt ani în avocatură, așa cum prevede noua Lege a procuraturii. Declarația a fost făcută după ce Ștefan Gligor a prezentat pe Facebook licența sa de avocat, pe care a obținut-o în luna august 2011.
Potrivit lui Vîzdoagă, lui Ștefan Gligor îi lipsește o lună de activitate pentru a aplica la concursul demarat de Ministerul Justiției. Pretendentul la funcția de procuror a încercat să-i demonstreze lui Vîzdoagă că este avocat din luna august 2011 și nu există niciun fel de problemă să participe la preselecție, însă avocatul nu s-a lăsat înduplecat de dovada prezentată pe Facebook.
„Mult stimate candidat la funcția de procuror general, aș vrea să vă amintesc că dvs., pare-mi-se, sunteți jurist de profesie și ar trebui să cunoașteți foarte bine că eliberarea licenței este doar un drept de a exercita meseria de avocat. Pentru a practica avocatura, mai este necesar de a înregistra un cabinet de avocat sau a deveni asociat în cadrul unui birou de avocați. Sunt stabilite multiple proceduri legale pe care suntem cu toții obligați să le respectam. Dacă persoana dispune de o licența, dar nu și-a înregistrat biroul, nu s-a înregistrat la fisc și la celelalte instituții publice, nu este în drept să desfășoare o astfel de activitate și, respectiv, este sancționat. Mai mult ca atât, legitimația de avocat este eliberată de Uniunea Avocaților doar după înregistrare. Sunt sigur că la dvs. legitimația a fost eliberată doar în luna noiembrie 2011. Cele expuse de mine nu sunt altceva decât o concluzie care a rezultat din CV pe care l-ați prezentat și completat dvs. personal (probabil). Dreptul persoanei de a practica un anumit gen de activitate încă nu înseamnă că această persoană practică acest gen de activitate”, a reacționat Ion Vîzdoagă.
Citește și: DOC // Candidatul Gligor prezintă DOVADA: Este avocat de opt ani și două luni
În același context, sursa citată a mai atras atenția asupra unui fapt legat de Ștefan Gligor. „Noi, cetățenii acestei republici, la fel avem muuuulte drepturi constituționale - dreptul la viața, dreptul la servicii medicale de calitate, dreptul la un mediu ambiant sănătos, dreptul la o justiție echitabilă etc. Dar asta nu înseamnă că noi le avem pe toate acestea. Apropo, reieșind din cele relatate de dl Țîcu în ultimul interviu, este clar al cui candidat sunteți și este evident că ați făcut politică în interesele acestui partid, iarăși constatând o incompatibilitate”, a conchis Vîzdoagă.
Ștefan Gligor așteaptă scuze de la Vîzdoagă.
„Celor care-și fac griji de neîntrunirea condițiilor de participare la preselecția candidaților la funcția de procuror general le cer să aducă scuzele de rigoare. Licența mi-a fost eliberată pe data de 20 august 2011, în temeiul Hotărârii Comisiei de licențiere din 20 mai 2011. Răspândirea unor informații false presupune și consecințe. Nu-i așa. dle ex-procuror?”, a întrebat Ștefan Gligor pe Facebook.
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”