VIDEO // Un nou discurs PUTERNIC al lui Octavian Țîcu în Parlament: „Am venit să-i dau jos pe Plahotniuc, Șor și Dodon. A rămas Dodon”. Ce propunere le-a făcut deputaților
Deputatul Octavian Țîcu le-a atras atenția colegilor din Parlament că istoria R. Moldova din ultimii 30 de ani a fost una caracterizată prin „cine pe cine dă jos”, în timp ce peste Prut județele s-au dezvoltat foarte mult, astfel încât cinci dintre ele au ajuns mai bogate, fiecare în parte, decât R. Moldova.
Țîcu le-a propus deputaților să-i susțină inițiativa de a-l trimite în justiție pe președintele Igor Dodon pentru trădare de patrie și spălare de bani, după ce a recunoscut că primește lunar până la un milion de dolari din Federația Rusă.
„Nu există altă alternativă acum, decât reîntregirea spațiului românesc. Nu există soluții pe interior, dacă am ajuns în situația în care și din Blocul „ACUM” în care am crezut s-a ales surcele”, a afirmat Țîcu.
Declarațiile au fost făcute astăzi în Parlament, în contextul dezbaterilor privind moțiunea de cenzură depusă de socialiști împotriva Guvernului Sandu.
CITIȚI și Lecție de ISTORIE în Parlament pentru cei care o FALSIFICĂ și vor să sărbătorească „eliberarea” pe 24 august: „Documentele arată că Dodon NU are dreptate. Cum poți, la nivel de Președinție, să faci propagandă sovietică și să falsifici istoria?”
Citiți mai jos întregul discurs ținut de deputatul Octavian Țîcu de la tribuna Parlamentului:
„Am venit să vă întreb ce s-a întâmplat în 30 de ani de istorie a R. Moldova? În 30 de ani a fost o istorie a cine pe cine dă jos, o istorie a „kidănelii”, pe moldovenește. Snegur, de la căciula de cârlan și prosoapele frontului a sărit în barca agrarienilor, după care l-a trăsnit Lucinschi. Apoi Diacov s-a cățălit cu Lucinschi până a ajuns tovarășul Voronin din care au ieșit Plahotniuc, dna Greceanîi, Igor Dodon. Din Lucinschi au ieșit Filat, Țopii și Andrei Năstase.
În 2009 l-au dat jos pe Voronin, după care Plahotniuc l-a dat jos pe Filat. Blocul „ACUM” și Dodon l-au dat jos pe Plahotniuc și toate astea cu mâinile noastre, ale unor oameni care am crezut că lucrurile se pot schimba.
Ce s-a întâmplat în jur în acest timp? Peste Prut, de exemplu. Cum este posibil ca cinci județe din România, fiecare în parte, să fie mai bogate decât R. Moldova? Județul Ilfov, Constanța, Timiș, Cluj și acum Brașov. Cinci județe cu 300 - 500 de mii de oameni, mai bogate, fiecare în parte, decât R. Moldova, o republică în care nu mai sunt oameni, în care oamenii vând tot și pleacă, businessul nu vine, se fură miliarde și noi stăm și râdem în Parlament. Ni-i vesel, da? Mie nu mi-i vesel.
Eu am venit în Blocul „ACUM” ca o voce unionistă, pentru că sunt profesor de istorie și orice intelectual basarabean o să fie român cât o să fie aici și o să știe că doar reîntregirea spațiului românesc este salvarea faptului că 100 de oameni politici și o mână de procurori și judecători țin captivi trei milioane de oameni. Trei milioane de oameni la cheremul unei mase care stă și râde în Parlament.
(...)
Eu am venit aici să-i dau jos pe Plahotniuc, Șor și Dodon. A rămas Dodon. Și eu vin cu această inițiativă, de dragoste dle Diacov, un contract de dragoste, un mariaj de conveniență cu PD-ul, pe care îl propun tuturor deputaților. Cred că și cei de la Șor o să-l voteze. Pentru trădare de patrie și spălare de bani, să-l trimitem pe Dodon în justiție, cu un procuror așa cum îl avem. Îl trimitem în justiție și facem alegeri corecte, în care cetățenii R. Moldova și voi toți să înțelegeți că nu există altă opțiune. Nu există altă alternativă acum pentru noi toți, decât reîntregirea spațiului românesc.
Nu există soluții pe interior, dacă am ajuns în situația în care și din Blocul „ACUM” în care am crezut s-a ales surcele”.
CITIȚI și VIDEO // Guvernul Sandu a fost DEMIS cu 63 de voturi. „Vă temeți de o justiție adevărată”
Marea Britanie și Franța nu exclud să conducă un contingent militar european în Ucraina
VIDEO // Violenţă la un meci de copii din Spania. O mamă a intrat pe teren şi l-a pălmuit pe arbitru
Cea mai întinsă mare interioară seacă într-un ritm rapid: „Este mai mult decât o criză de mediu”