Un nou delir marca Medvedev: „Acești păduchi de peste mări”, fiecare luptător NATO să fie aruncat în aer, noi nu luăm prizonieri
Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a lansat joi un atac verbal fără precedent împotriva țărilor NATO, cerând instaurarea de recompense pentru eliminarea trupele occidentale care ar putea intra în Ucraina.
„Poate exista o singură regulă pentru acești păduchi de peste mări, care, spre deosebire de nefericiții ucraineni, nu au fost nevoiți să meargă la război: să nu fie luati prizonieri! Și pentru fiecare luptător NATO ucis, aruncat în aer sau ars, trebuie să existe o recompensă maximă”, a scris pe X Medvedev, care este acum vicepreședintele Consiliului de Securitate, potrivit Business Insider.
Medvedev a criticat un scenariu ipotetic pe care l-a prezentat pe rețelele sociale, în care NATO va desfășura inițial trupe și forțe speciale în Ucraina de Vest pentru „organizare și antrenament”. „Niște brute nebune care care iau de proastă toată lumea!”, a mai scris Medvedev, citat de Digi24.ro.
Oficialul rus a spus că orice forță NATO din Ucraina va fi considerată ca făcând parte din „trupele regulate” care luptă împotriva Moscovei.
„De aceea, ei pot fi tratați doar ca inamici. Și nu doar inamici, ci ca detașamente de elită, ca SS-ul lui Hitler”, a mai spus el.
Mesajul lui Medvedev atinge diverse puncte din retorica utilizată de Kremlin. Moscova își justifică invazia în Ucraina, acuzând-o că este un stat condus de naziști.
De asemenea, Rusia a intensificat în ultima vreme discuțiile despre conflictul direct cu NATO, liderul rus Vladimir Putin afirmând că acesta va duce inevitabil la un al treilea război mondial și o catastrofă nucleară. Rusia urmărește amplificarea ideii că NATO ar putea trimite trupe în Ucraina, iar Putin a mai spus că invazia este și o mișcare menită să reducă agresiunea NATO.
În ceea ce îl privește pe Medvedev, fostul președinte rus a fost ferm pro-război încă de la început, sugerând măsuri agresive precum tragerea unei rachete hipersonice la Haga, din cauza unui mandat de arestare emis împotriva lui Putin.
Până acum, liderii NATO spun că nu au desfășurat oficial trupe în Ucraina pentru luptă. Însă unii lideri, cum este președintele francez Emmanuel Macron, au sugerat o astfel de posibilitate.
„Nu avem niciun plan de a avea trupe de luptă NATO în interiorul Ucrainei”, a declarat miercuri secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.
Dar există câteva indicii că NATO ar avea o mică prezență în Ucraina. La începutul lui 2023, documente secrete divulgate de la Pentagon spuneau că aproape 100 de operatori NATO au fost la un moment dat trimiși în Ucraina, inclusiv 14 membri ai forțelor speciale ale SUA.
Oficialii americani au spus, însă, că nicio forță americană nu a fost implicată în luptă în Ucraina. NATO îi învață pe ucraineni să folosească arsenalul de arme de fabricație occidentală trimis la Kiev și nu este clar dacă aceste forțe de operațiuni speciale ar fi putut fi desfășurate în Ucraina pentru antrenament sau în roluri de consiliere.
Pe 8 martie, ministrul polonez de externe Radek Sikorski a spus că trupele NATO sunt „deja prezente în Ucraina”, dar nu a spus câte au fost dislocate sau în ce scop. „Aceste țări știu cine sunt, dar nu le pot dezvălui. Spre deosebire de alți politicieni, nu voi enumera acele țări", a spus Sikorski.
Rusia s-a agățat de declarația lui Sikorski, iar purtătoarea de cuvânt Maria Zaharova a spus că „nu mai are rost să negăm” că NATO trimite trupe în Ucraina. Însă ceea ce l-a declanșat cu adevărat pe Medvedev au fost comentariile recente ale lui Macron despre posibila implicare a NATO în luptă.
În ultimele două luni, liderul francez a spus de mai multe ori că aliații săi nu ar trebui să excludă desfășurarea de trupe în Ucraina. Ca răspuns, Medvedev a scris mai multe postări pe rețelele sociale, unele în franceză, insultându-l și criticându-l vehement pe Macron.
Deputații, miniștrii, judecătorii sau procurorii implicați în cazul de corupție ar putea scăpa mai ușor de pedepse: Creșterea numărului de sentințe de încetare pe motivul expirării termenului de prescripție ar putea crește, anticipează PA
VIDEO // Peste 100 de căprioare, surprinse în Rezervația științifică „Plaiul Fagului”
Premieră la Procuratura Anticorupție: Dotată cu echipamente care îi vor permite să efectueze măsuri speciale de investigație de sine stătător