Un ministru din R. Moldova le-a povestit unor elevi cum a ajuns OM DE AFACERI
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID), Iurie Chirinciuc, le-a povestit unui grup de elevi ai liceului „Petre Ștefănucă” din orașul Ialoveni, care au venit în vizită la Î.S. „AirMoldova”, cum a ajuns om de afaceri, detalii din experiența de afacerist, dar și de ministru.
Iurie Chirinciuc le-a spus tinerilor că, pentru a ajunge oameni de succes, este nevoie să învețe bine și să nu renunțe niciodată la scopurile pe care și le-au trasat.
De asemenea, ministrul le-a prezentat proiectele MTID, cum ar fi construcția centurii municipiului Chișinău, care tranzitează și o parte din orașul Ialoveni. „Locuitorii din Ialoveni vor fi printre primii beneficiari ai acestui drum, care urmează să fie construit până în anul 2020. Și asta pentru că nu vor mai fi nevoiți să stea în ambuteiaje, atunci când vor dori să vină în Chișinău, ori să tranziteze capitala pentru a se deplasa în alte regiuni ale R. Moldova”, a spus Chirinciuc, citat de un comunicat de presă al MTID.
Un alt proiect, care urmează să fie dezvoltat în parteneriat cu Primăria orașului Ialoveni, este lansarea mai multor troleibuze fără fir, care vor face conexiunea cu municipiul Chișinău: „Acest proiect ar urma să fie gata în cel mult doi ani, iar astfel problema transportului dintre Ialoveni și capitală va fi soluționată”.
La ședința informală a participat și directorul Î.S. „AirMoldova” Iulian Scorpan, care le-a povestit tinerilor despre compania aeriană, care în anul 2016 a avut o cifră de afaceri mare, profitul fiind de aproape 10 milioane de lei.
Scorpan, care este și unul din piloții cu cea mai mare experiență din R. Moldova, i-a invitat pe liceeni ca, imediat după ce susțin examenele de Bacalaureat, să aleagă o carieră în domeniul aviației civile.
„Compania noastră are în mare parte doar angajați tineri. Mereu recrutăm oameni cu ambiție, tineri profesioniști, ca să dezvoltăm împreună activitatea companiei noastre. Așa că pe băieți îi sfătui să meargă și să învețe de pilot, pentru că avem în permanență nevoie de ei, iar fetele pot aplica la cursurile de însoțitoare de bord. Este plăcut să lucrezi într-un astfel de domeniu, să călătorești mult, dar și să fii mereu la înălțime”, a spus Iulian Scorpan.
Tinerii elevi au avut parte și de o excursie pe Aeroportul Internațional Chișinău. Aceștia au fost duși în sala de așteptare a pasagerilor, iar mai apoi au putut vedea care este procesul de verificare a biletelor de călătorie, a actelor de identitate, dar și a bagajelor de mână sau de cală. Vizitatorii au mers și pe pista aeroportului. Acolo au văzut cum sunt parcate aeronavele, care este procedura de îmbarcare/debarcare a pasagerilor, dar și deservirea la sol. La final, aceștia au fost duși în sala de sosire. Acolo le-a fost explicată procedura de verificare a pasagerilor la intrarea pe teritoriul R. Moldova, dar și modalitatea de preluare a bagajelor.
În comunicat se precizează că astfel de întâlniri vor avea loc frecvent, iar scopul acestora este de a motiva tinerii din R. Moldova să aleagă în viitor o carieră din domeniul transporturilor sau infrastructurii drumurilor.
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”
Adrian Dupu, vot la Chișinău pentru prezidențialele din România: „Am votat cu gândul la R. Moldova, pentru că îmi doresc un președinte care să iubească și R. Moldova la fel de mult cum iubește România, care a demonstrat că îi pasă de R. Moldova”