Un informatician a calculat „cea mai PLICTISITOARE zi din istorie”
În fiecare zi se petrec lucruri interesante în întreaga lume chiar dacă de cele mai multe ori nu aflăm deloc despre unele dintre ele sau aflăm mult mai târziu. Totuși nu a fost mereu așa, iar un om de știință a căutat să afle care a fost cea mai plictisitoare zi din istorie. El a venit și cu un răspuns: 11 aprilie 1954.
În 2010, William Tunstall-Pedoe, specializat în știința calculatoarelor, a decis să folosească un program care să analizeze True Knowledge. Site-ul True Knowledge, care enumera peste 300 de milioane de fapte petrecute de-a lungul timpului până în momentul analizei, este acum o companie numită Evi, deținută de Amazon, și este „o parte integrantă a Amazon Alexa”.
„Ne-a venit în minte că, cu peste 300 de milioane de întâmplări, dintre care un mare procent leagă evenimente, oameni și locuri de puncte în timp, am putea calcula în mod unic un răspuns obiectiv pentru întrebarea ‘Care a fost cea mai plictisitoare zi din istorie?’. Pentru distracție, am scris un script pentru a scana toate zilele (de la începutul secolului al XX-lea) și l-am pus în funcțiune”, a povestit el, citat de IFL Science.
Pentru a calcula cea mai „plictisitoare” zi din istorie a căutat cu adevărat data cea mai lipsită de evenimente când, practic, nu s-a întâmplat nimic important.
Ziua în care nu au fost știri
Au existat o mulțime de candidați, inclusiv 18 aprilie 1930, când un crainic BBC din Marea Britanie a anunțat că „nu există știri” și apoi a cântat la pian pentru următoarele 15 minute.
Cu toate acestea, data pe care a ales-o analiza lui Tunstall-Pedoe a fost 11 aprilie 1954.
„O mulțime de oameni celebri se nasc sau mor, se întâmplă evenimente. Această zi specială a fost extrem de notabilă pentru că nu s-a întâmplat aproape nimic”, a afirmat informaticianul.
Singurele evenimente remarcabile care au avut loc în acea zi, conform analizei de atunci, au fost că fotbalistul Oldham Athletic, Jack Shufflebotham, a murit și că s-a născut academicianul turc Abdullah Atalar.
De la respectiva analiză au trecut mai bine de zece ani, astfel că ar putea fi reluată, folosind o altă bază de date.
România a livrat în R. Moldova o cantitate-RECORD de gaze, aproape de capacitatea maximă a conductei Iași - Ungheni - Chișinău. Electricitatea din România a acoperit vineri 75% din consumul republicii noastre
Vicepremierul Mihai Popșoi, întrevedere la Kiev cu Volodimir Zelenski: ,,Ucraina apără valorile noastre comune și protejează R. Moldova de urgia Kremlinului”
Lovitură pentru Putin din partea lui Zelenski: Armata Ucrainei are un AVANTAJ neașteptat, cu 50% mai puternic decât Rusia