07:21:47 12.01.2025
Stiri

Un general occidental dezvăluie cum poate fi oprit Putin: Mutarea pe care „știam să o facem, dar am uitat-o complet”

Actualitate 07.08.2024 10:13 Vizualizări1410 Autor: ZiarulNational
Un general occidental dezvăluie cum poate fi oprit Putin: Mutarea pe care „știam să o facem, dar am uitat-o complet”

Mulți lideri din Vest avertizează în continuare că există pericolul unei escaladări a războiului Rusiei dincolo de Ucraina. Iar acum un general occidental, Bertrand Toujouse dezvăluie mutarea prin care Putin poate fi oprit. Ofițerul francez spune că Europa trebuie să-și îmbunătățească mobilitatea militară de-a lungul continentului, pe care ”știam să o facem, dar am uitat-o”.

Dacă Europa vrea să descurajeze o posibilă agresiune rusă, trebuie să facă o treabă mult mai bună de a muta tancuri, trupe și muniții pe tot continentul, a declarat generalul francez, potrivit Politico.

În timpul Războiului Rece, țările au fost obișnuite să mute echipamentele militare, o sarcină care era „foarte simplă” pe atunci, dar „a devenit treptat extrem de complexă”, a declarat generalul Bertrand Toujouse, responsabil cu comanda terestră nou creată a armatei franceze pentru Europa.

„Este absolut esențial să readucem mobilitatea militară în mințile europene și pentru asta trebuie să exersăm”, a adăugat el, vorbind din biroul său din Lille. Dacă Rusia atacă o țară NATO, soldații europeni și americani ar trebui să ajungă pe flancul estic al alianței cât mai repede posibil.

Dar obstacolele actuale în calea mișcării rapide includ procese administrative îndelungate și fragmentate pentru a transporta materiale de război peste granițe; infrastructură inadecvată – inclusiv poduri și tuneluri – pentru deplasarea vehiculelor blindate; și lipsa capacității de transport, cum ar fi vagoanele feroviare.

În iunie, Franța a anunțat că se va alătura unui acord deja semnat de Polonia, Germania și Țările de Jos pentru a crea un coridor de tranzit militar. În iulie, Grecia, Bulgaria și România au semnat o scrisoare de intenție pentru cooperarea transfrontalieră în domeniul mobilității militare.

Armata franceză și-a dat seama dureros cât de greu era să traverseze Europa în primăvara anului 2022, când a desfășurat un batalion în România ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia. "Am descoperit amploarea birocrației administrative. Există un război în Ucraina, dar oficialii vamali explică că nu ai tonajul potrivit pe osie și că tancurile tale nu au voie să traverseze Germania", și-a amintit Toujouse. „Este pur și simplu incredibil”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md