Un fost ministru de la Chișinău le va solicita autorităților de la București să-i RETRAGĂ cetățenia românească premierului Ion Chicu: „Activitate subversivă și dirijată împotriva României”
Premierul Ion Chicu ar putea rămâne fără cetățenia românească din cauza activității sale „subversive și dirijate” împotriva României.
Fostul ministru și deputat de la Chișinău, Valeriu Munteanu, anunță că va depune un demers în acest sens la adresa autorităților competente ale statului român.
Potrivit lui Munteanu, cetățeanul român Ion Chicu este, de fapt, „ilustrarea cea mai pregnantă a stataliștilor moldoveni, care prin multă minciună, nerușinare, propagandă, bani de la ruși și kulioace mereu burdușite de la hulpavii oligarhi indigeni, au reușit, din păcate, să țină ostatici 3,5 milioane de basarabeni”.
„Pot spune cu certitudine că nimeni, nici chiar Vladimir Voronin când avea 71 de mandate în Parlament (obținute în lupta electorală) nu a aruncat cu atâta noroi în România, cât aruncă Ion Chicu, un (alt) simplu prim-ministru al Republicii Moldova, care îi tratează pe toți și pe toate cu atâta tupeu (grotesc) și cu atâta superioritate (semidoctă), de parcă ar conduce Guvernul în țara cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor, nu doar din Europa, ci și din toată galaxia Calea Lactee.
Cu pantalonii (statului) rupți în fund, dar cu nasul în nori, Ion Chicu este ilustarea cea mai pregnantă a stataliștilor moldoveni, care prin multă minciună, nerușinare, propagandă, bani de la ruși și “culioace” mereu burdușite de la hulpavii oligarhi indigeni, au reușit, din păcate să țină ostatici 3,5 mln de basarabeni, pe care i-au convins că Republica Moldova este raiul pe pământ, iar România, îl citez pe Chicu: „geme de cea mai mare corupție din Europa”.
Chicu știe că în curând acesta va fi demis și nu va reuși apoi să-și găsească un serviciu în R. Moldova sau în UE, de aceea, pe ultima sută de metri spune și face orice pe placul stăpânilor săi de la Kremlin, sperând astfel că va fi răsplătit de ruși cu vreo sinecură prin fundul Rusiei, acolo unde se va oploși și Igor Dodon, după ce va pierde la toamnă alegerile prezidențiale”, a scris Valeriu Munteanu pe Facebook.
Menționăm că, astăzi, premierul Chicu și-a permis să-l numească „ratat” pe europarlamentarul român Siegfried Mureșan, care a declarat că „Guvernul Republicii Moldova eșuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eșuat și în implementarea reformelor”.
„ Guvernarea slabă în vremuri liniștite afectează cetățenii în vremurile de criză. În ultimii 5 ani de zile, Republica Moldova a avut parte de mai multe guverne slabe. Guvernele Partidului Democrat și cel al Partidului Socialiștilor au destabilizat situația politică din Republica Moldova și au împovărat cetățenii. Din această cauză, criza COVID-19 a prins Republica Moldova nepregătită”, a punctat Mureșan.
„Stau si mă uit eu la băiețașii ăștia români oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul" peste noi... Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi" buni... Ce-ai făcut, june, în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumătate din numarul de bolnavi COVID19 întegistrați în toată țara mea. Și medici cam tot atâți. Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. Și de două ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, deși numărul populației este egal. Pentru noi este foarte importantă opinia cetățenilor noștri despre activitatea Guvernului. Și doar critica moldovenilor pentru noi contează. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretenții de avocați ai Moldovei, pot să-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine - deloc”, a replicat Chicu.
DOC // Motociclete și mașini de marcă „Mercedes”, „BMW”, „Nissan” sau „Citroen”, la prețuri cuprinse între 2 894 și 87 774 de lei: Serviciul Fiscal de Stat a scos la vânzare mijloacele de transport și piesele auto confiscate de autorități
Vizita lui Parlicov la „Gazprom”, o „eroare” a diplomației R. Moldova? „De ce să nu meargă o delegație tehnică în locul unei politice? Gândiți de zece ori!”
IGM: Peste 2 270 de ucraineni au obținut cetățenia R. Moldova în ultimii circa doi ani, iar alți 2 151 au fost recunoscuți ca fiind cetățeni moldoveni