Un deputat, EXCLUS din fracțiunea PLDM. Este acuzat că „DUCEA POȘTA” majorității parlamentare
Deputatul liberal-democrat Valeriu Ghilețchi, care la începutul anului curent a votat pentru Guvernul Filip, a fost exclus din fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova. Acest anunț a fost făcut de către președintele fracțiunii parlamentare, Tudor Deliu, care l-a acuzat pe Ghilețchi că „ducea poșta” majorității parlamentare.
Potrivit lui Deliu, deputatul Ghilețchi a fost exclus, pentru că în ultima perioadă a încălcat deciziile luate de fracțiune. „Dânsul a votat mai multe proiecte cu actuala majoritate parlamentară, dar am luat decizia de a-l exclude și din alte motive. Sunt nevoit să le spun, chiar dacă nu-mi doresc asta. Dumnealui asista la ședințele fracțiunii noastre, iar ulterior fugea dincolo și ducea poșta”, a declarat Deliu în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.
Liderul fracțiunii PLDM admite că Valeriu Ghilețchi urma să fie exclus alături de ceilalți șapte transfugi care s-au alăturat actualei majorități, dar pentru că s-a pocăit a fost iertat. „Cred că omul pur și simplu nu s-a determinat unde vrea să fie. Noi l-am iertat, ca să zic așa, atunci când a votat actuala guvernare. Dânsul a venit și s-a pocăit, ca să zic un termen folosit foarte des de dumnealui. Îl respect ca personalitate, pentru că are experiență parlamentară, dar să nu uităm că, în afară de a fi deputat, mai e nevoie să ai și calități omenești, să ai bun-simț. Pentru că s-a comportat așa, am decis în cadrul fracțiunii să-l excludem”, a conchis liberal-democratul.
La rândul său, Valeriu Ghilețchi a spus că se vede nevoit să accepte decizia fracțiunii și recunoaște că uneori a avut opinii separate față de PLDM. Totuși, deputatul afirmă că se aștepta ca membrii fracțiunii să-l invite mai întâi la o discuție și pe urmă să ia o decizie.
Amintim că Valeriu Ghilețchi figura în lista ambasadorilor care urmau să fie aprobați de Guvernul Streleț în toamna anului trecut. Candidatura lui Ghilețchi, care urma să fie Ambasadorul R. Moldova în SUA, a fost aprobată de Comisia juridică pentru numiri și imunități în septembrie 2015, dar nu a mai ajuns să fie votată de Guvernul Streleț, care a fost demis.
De asemenea, zilele acestea Ghilețchi a anunțat că se gândește să candideze pentru funcția de președinte în calitate de candidat independent.
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”