Un deputat dă ALARMA: „Republica Moldova este AMENINȚATĂ de două armate”
„Republica Moldova este amenințată de două armate. Una este cea care face exerciții militare pe Nistru, iar alta atacă zilnic spațiul informațional cu știri manipulatorii și informații false ce dezbină Europa”. Declarația a fost făcută de parlamentara Mihaela Spătaru din Grupul PPEM.
Potrivit sursei citate, dezinformarea este o mare slăbiciune. „Trebuie să ne asigurăm că statele care au o atitudine ostilă față de noi nu pot influența agenda noastră politică. Trebuie să ne asigurăm că deciziile pe care le iau cetățenii atunci când votează, deciziile pe care le iau factorii decizionali ai statului nu sunt influențate din exterior și sunt bazate pe fapte”, a declarat Mihaela Spătaru.
Citește și: Dodon anunță că nu va PROMULGA proiectul PD privind combaterea PROPAGANDEI: „Nu voi semna în nici un caz”
Ea mai spune că, sub paravanul valorilor europene și al dreptului la libera exprimare, sub umbrela libertății presei și a altor principii europene, în R. Moldova se duce o agendă clară de propagandă și agresiune mediatică.
Citește și: Reacția PD după ce Dodon a ANUNȚAT că nu va promulga legea privind combaterea propagandei: „Este ultima încercare a lui de a se agăța de propaganda prin care speră să MANIPULEZE în continuare oamenii”
„Cum ar trebui să reacționăm, dacă țări în care nu există libertatea presei profită de valorile noastre democratice pentru a dezinforma? Frontiera dintre propagandă și libera exprimare este foarte fină, iar agresiunea mediatică de acum are drept scop să producă confruntări între diferite grupuri etnice și să pună la îndoială valorile în care noi credem. Tensiunea creată astăzi în Parlament, când discutăm despre acest proiect de lege ne arată că propaganda își face efectul”, a mai adăugat Mihaela Spătaru.
Parlamentara a concluzionat că legea adoptată astăzi este doar un mic pas spre securizarea spațiului informațional al Republicii Moldova. Mihaela Spătaru a declarat că autoritățile trebuie să continue acest proces și prin alte metode, mai ales prin creșterea culturii informaționale.
Amintim că Parlamentul a aprobat modificările la Codul Audiovizualului prin care se interzice retransmiterea programelor informative, de analiză, politice și militare din țările care nu au ratificat Convenția Europeană privind Televiziunea Transfrontalieră. Excepție fac producțiile ce au ca țară de origine Canada și SUA.
FOTO // Cel mai COSTISITOR proiect de infrastructură rutieră din raionul Orhei a fost finalizat: Leagă satele Tabăra și Vatici
Fonduri facultative de pensii, în R. Moldova
Banca Națională a Moldovei a încheiat un memorandum de înțelegere cu banca centrală a Ungariei