Un deputat al Blocului „ACUM” solicită implicarea României în soluționarea CRIZEI politice de la Chișinău: Să nu fie lăsate lucrurile doar la latitudinea UE, SUA și Rusia
Deputatul Blocului „ACUM”, Petru Frunze, consideră că România trebuie să fie actorul principal în vederea depășirii crizei politice de la Chișinău, după alegerile parlamentare din februarie curent.
Fostul primar de Puhoi și semnatar al Declarației simbolice de Unire cu România a făcut această afirmație în contextul vizitelor de astăzi ale reprezentanților UE, SUA și Rusiei la Chișinău.
„În contextul vizitelor reprezentanților UE, SUA, Rusiei în Chișinău privind criza politică, nu vedem o reacție și o implicare din partea României. În Parlamentul României a fost votată, la data de 27 martie 2018, Declarația de Unire cu R. Moldova, însă fără a avea un plan de acțiuni. România trebuie să fie actorul principal în vederea identificării soluțiilor pentru evitarea unei crize economice profunde care ar afecta total statul de drept, astfel Unirea nu va fi în curând”, a menționat Frunze.
Acesta a sugerat clasei politice de la București să citească ultima scrisoare a Mareșalului Ion Antonescu. „Să facă o diferență a eroilor de ieri și de astăzi. La sigur va fi una mare. Cetățenii români din Basarabia au fost abandonați în 1940, putea fi orice regiune a României în locul nostru, noi am fost jertfa păstrării actualelor hotare ale României. Dragi frați de peste Prut, nu ne lăsați abandonați pe veci”, a punctat Frunze.
De menționat că în aceste clipe are loc întrevederea reprezentanților Blocului „ACUM” cu comisarul european pentru extindere, Johannes Hahn. Tot astăzi ar urma o întâlnire cu un reprezentant al SUA, dar și cu vicepremierul rus Dmitri Kozak. Deocamdată, Blocul „ACUM” nu a confirmat, dar nici infirmat posibilitatea unei întrevederi cu trimisul lui Putin la Chișinău.
Muzeul Național de Artă al Moldovei va marca inedit aniversarea a 85-a de la fondare: Lucrări cunoscute, animate în AR și VR
ȘTIAȚI CĂ... aproximativ 80% din populația R. Moldova este alimentată cu apă din fluviul Nistru, iar capitala este dependentă în proporție de 98% de aceeași sursă: Cum a fost evitată o criză de apă vara trecută, când am avut o secetă severă
Peste 11 400 de familii din R. Moldova vor primi indemnizații unice în valoare de câte 3 300 de lei