Un analist politic de la Bucureşti compară regimul lui Dodon cu regimul sovietic din anii ’50: „Dodon a acționat în cazul Gațcan precum NKVD-ul lui Stalin”
Fostul consilier de stat al preşedintelui Traian Băsescu, consultantul politic Cristian Hriţuc, consideră că „regimul Dodon a ajuns precum regimul sovietic din anii 50, când opozanţii dispăreau peste noapte”. Mai exact, expertul se referă la cazul disparţiei deputatului Ştefan Gaţcan, despre care spune că seamăna identic cu acţiunile făcute „de NKVD-ul lui Stalin”.
„Regimul Dodon a ajuns precum regimul sovietic din anii 50, când opozanții dispăreau peste noapte. Toată povestea din aceste zile, demisia lui Gațcan, urmărirea lui în trafic de către doi deputați PSRM, oprirea și amenințările, aducerea în birourile partidului, obligarea acestuia să semneze renunțarea la mandat și scoaterea acestuia din țară sunt acțiuni care seamăna identic cu cele făcute de NKVD-ul lui Stalin”, a scris pe Facebok analistul Cristian Hrițuc, citat de gandul.info.
Sursa citată mai arată că Dodon ar fi disperat să nu piardă alegerile.
„Disperarea lui Dodon de a nu pierde puterea în pragul alegerilor prezidențiale l-a împins la gesturi extreme. Acesta este un moment în care Vestul ar trebui să aplice sancțiuni Republicii Moldova. Nu poți să ai un Acord de Asociere cu un stat în care deputații sunt sechestrați, obligați să semneze acte și după aceea scoși din țară forțat.
Dacă și în condițiile astea, Maia Sandu și opoziția din țară nu înțeleg că este vital ca regimul Dodon să fie dărâmat cât mai repede, dacă nu înțeleg că Republica Moldova este în pericol să ajungă stat bananier, atunci își merită soarta”, mai scrie Hrițuc.
ȘTIAȚI CĂ... aproximativ 80% din populația R. Moldova este alimentată cu apă din fluviul Nistru, iar capitala este dependentă în proporție de 98% de aceeași sursă: Cum a fost evitată o criză de apă vara trecută, când am avut o secetă severă
Peste 11 400 de familii din R. Moldova vor primi indemnizații unice în valoare de câte 3 300 de lei
Suma amenzilor aplicate persoanelor care au luat bani pentru a-și vinde votul la ultimele alegeri a crescut la peste 7,1 milioane de lei