Decizie a judecătorilor din R. Moldova: Fetița de doi ani, VIOLATĂ de doi bărbați, din nou în PERICOL
Micuța de doi anișori din raionul Căușeni, care acum doi ani a fost violată cu sălbăticie în mod pervers de către doi bărbați, concubinul bunicăi și feciorul acestuia, apoi a fost lăsată să zacă până dimineață în frig, dezbrăcată și inconștientă, a ajuns din nou în pericol.
După ce a fost spitalizată mai multe luni de zile și a fost ajutată de străini, a ajuns apoi, împreună cu sora sa mai mică, la un centru de plasament. Mai târziu și-au găsit chiar o familie de care fetițele s-au atașat. Recent, Curtea Supremă de Justiție a decis că acestra trebuie să se reîntoarcă în familie, deși prima instanță o decăzuse pe mamă din drepturile părintești.
Pentru a susține copila și a o feri de violatori, un grup de inițiativă a lansat o petiție online, prin care cere reevaluarea dosarului și anularea deciziei de a da copiii în îngrijirea acestei mame, unde s-ar afla într-un pericol permanent.
De asemenea, grupul cere Direcției Municipale pentru Protectia Drepturilor Copilului să includă toate resursele necesare pentru a lua copiii din acest mediu periculos în regim de urgență, din cauza antecedentelor existente. „În orice țară civilizată, această „pseudomamă” ar fi fost condamnată pentru neglijență față de copiii minori, care pune în pericol viața acestora, dar în R. Moldova ea e liberă și, culmea, i se mai întorc copiii. Vă întrebați de ce are nevoie de acești bieți copii? Nici noi nu știm răspunsul. Presupunem că pentru a obține ajutoare sociale ca să poată menține viața depravată cu concubini de tot soiul, potențiali violatori ai acestor biete copile”, precizează autorii petiției.
Amintim că incidentul a avut loc în toamna anului 2014. Copila a supraviețuit ca prin minune și au urmat luni grele de spitalizare și de durere infernală. Fetița a suportat operații complicate unde intestinul gros i-a fost scos prin burtică afară ca să se cicatrizeze orificiul anal, apoi peste o perioadă a fost pus la loc.
„Mama ei a venit de cinci ori în cele opt luni cât a stat copila în spital. În aparițiile ei rare, de fiecare dată mirosea a alcool (din mărturiile asistentelor medicale), promitea fetei că va mai veni la ea și nu revenea. Văzând situația, am format un grup de inițiativă din câteva femei. Am insistat și am obținut o asistentă socială care se afla cu fata non-stop pe perioada spitalizării. Și cred că e de prisos să spunem că pe parcursul timpului i-am fost toți alături, evaluând zilnic necesitățile și monitorizând situația ei. S-a implicat și foarte multă lume bună, care aducea hainuțe, pampers, bandaje, medicamente ce nu acoperea polița”, se precizează în petiție.
În prima instanță, mama copiilor a fost decăzută din drepturi părintești. Micuța împreună cu sora ei de doar un anișor au stat o perioadă la un centru de plasament, apoi au trecut în grija unor asistenți parentali - o familie care le oferea toată dragostea de care aveau nevoie.
„Pâna aici parcă se îndreptau spre bine lucrurile, însă zilele acestea am aflat noutatea groaznică că prin decizia Curții Supreme de Justiție au fost întoarse fetele mamei alcoolice. Și asta după atâta efort din partea tuturor. Au fost aruncate din nou la acea viață mizerabilă în care stăteau înfometate, însetate și neîngrijite zile intregi. Condițiile de trai sunt dezastruoase. Într-o odaie stă mama cu concubinul și bunica cu concubinul. Mai mult, mama este însărcinată cu al treilea copil. Din surse sigure cunoaștem că toți „locătarii” acestui mic apartament continuă să facă abuz de alcool. Când au fost transmise zilele acestea mamei biologice, fetele plângeau isteric și implorau asistentele să nu le ducă la ea”, conchid autorii petiției online care îndeamnă cetățenii să semneze acest document.
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei