07:25:50 12.01.2025
Stiri

Zeci de JUDECĂTORI, procurori și avocați, cercetați pentru acte de corupție. Șefa Procuraturii Anticorupție: „O să eliminăm corupția din organele de drept”

Actualitate 07.02.2023 09:57 Vizualizări2419 Autor: Ziarul National
Zeci de JUDECĂTORI, procurori și avocați, cercetați pentru acte de corupție. Șefa Procuraturii Anticorupție: „O să eliminăm corupția din organele de drept”

Zeci de judecători, procurori și avocați sunt cercetați penal pentru acte de corupție, a declarat astăzi șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, care a prezentat un scurt bilanț al activității instituției pe care o conduce de mai bine de jumătate de an.

„Procuratura Anticorupție reprezintă acuzarea de stat în instanța de judecată în privința a 12 judecători, 15 procurori, 24 de avocați și alți intermediari. Primim denunțuri și pornim urmăriri penale în privința altor actori corupți din sistemul de justiție și o să ne continuăm munca până la bun sfârșit – să eliminăm cât mai repede corupția din organele de drept, să câștigăm încrederea societății și să asigurăm aplicarea legii în model egal și legal numai în interesul cetățenilor și al R. Moldova”, a precizat Dragalin într-o postare pe Facebook.

Șefa Procuraturii Anticorupție a amintit că cei care comit acte de corupție, care discreditează și compromit sistemul de justiție vor fi condamnați la ani reali de închisoare.

„Astfel, pe 2 februarie Curtea Supremă de Justiție a condamnat definitiv un avocat la trei ani de închisoare pentru trafic de influență, pretins asupra procurorilor și judecătorilor; pe 3 februarie Judecătoria Edineț a condamnat un ofițer de urmărire penală la trei ani de închisoare pentru trafic de influență, pretins asupra judecătorilor; tot pe 3 februarie Judecătoria Bălți a condamnat o tânără la trei ani de închisoare pentru complicitate la trafic de influență, pretins asupra persoanelor publice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Cum a remarcat Curtea Supremă de Justiție, așa fel de infracțiune prezintă un pericol social sporit, manifestat în mod special prin discreditarea și compromiterea activității autorităților statului, a puterii, dar și a serviciilor publice. Mai mult, persoanele care comit infracțiuni de corupție au calitatea de subiect special și sunt persoane supuse unei responsabilități specifice în raport cu alți infractori”, a adăugat Veronica Dragalin.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md