VIDEO // Discuțiile dintre PSRM și „ACUM” au intrat în IMPAS? Cea de-a doua rundă de discuții s-a încheiat: „A rămas ca cei de la „ACUM” se ducă să se mai GÂNDEASCĂ”. Maia Sandu și Năstase NU au făcut declarații
Cea de-a doua rundă de discuții dintre PSRM și „ACUM”, convenită în această dimineață, s-a încheiat fără nicio decizie importantă. Cel puțin, așa susține președinta PSRM, Zinaida Greceanîi.
Greceanîi a declarat că Blocul „ACUM” insistă în continuare pentru funcțiile de președinte al Parlamentului și cea de premier.
„Pozițiile au rămas aceleași. Ei vor și funcția de prim-ministru, și cea de președinte al Parlamentului, precum și votarea pachetului de legi antioligarhic. Nu se poate întâmpla asta. Noi, ca o forță politică pentru care au votat cei mai mulți cetățeni, nu putem accepta lucrul acesta. Nici noi nu putem să cedăm funcția de spicher. Asta este prima poziție la negocieri. A rămas ca ei să se mai gândească. Noi nu avem ce ne gândi, pentru că avem poziția foarte clară a Consiliului Republican și noi suntem o fracțiune unică, nu suntem două sau mai multe”, a precizat Greceanîi.
Lidera PSRM a subliniat că la Consiliul Republican al formațiunii va fi pusă în discuție și oferta publică a Partidului Democrat, care a propus formarea, împreună cu socialiștii, a unei majorități parlamentare și guvernamentale.
„Săptămâna aceasta noi vom convoca ședința Consiliului Republican, care va lua decizia respectivă”, a conchis sursa citată.
De menționat că reprezentanții Blocului „ACUM” nu au făcut declarații după cea de-a doua rundă de discuții cu PSRM.
Oleg Serebrian, despre discuțiile cu „Gazprom”: „Întreruperea livrărilor de gaze în regiunea transnistreană nu ar fi pur și simplu o criză, ci o catastrofă umanitară”
FOTO // Militari ai Batalionului 22 de Menținere a Păcii „Căștile albastre”, pe primul loc la o competiție din Carolina de Nord: Au concurat cu șase echipe din SUA
„Moldovagaz”, controlată de „Gazprom”, solicită MAJORAREA tarifelor la gazele naturale: „Solicitarea vine în condițiile unei creșteri considerabile a prețurilor pe piața internațională”