Un membru al delegației R. Moldova la Tokyo, implicat într-un SCANDAL de proporții. Un apropiat al șefului CNOS a fost EXPULZAT din Japonia: „A venit timpul ca Nicolae Juravschi, fost deputat PLDM, PPEM și PD să PLECE”
Un apropiat al președintelui Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS) a fost expulzat din Japonia, după ce a încălcat Regulamentul de securitate anti-COVID-19 de la Jocurile Olimpice. Ironia sorții este că persoana expulzată a fost inclusă în delegația R. Moldova la JO în calitate de responsabil de securitatea anti-COVID-19. În aceste condiții, deputatul Lilian Carp îi cere lui Nicolae Juravschi, fost deputat PLDM, PPEM și PD să plece din fruntea sportului moldovenesc.
„Delegația R. Moldova a reușit să se remarce negativ la JO. Și nu e vorba despre latura sportivă, unde ai noștri au avut o prestație așteptată, ținând cont de condițiile de pregătire pe care le-au avut sportivii și, în general, de situația dezastruoasă din sportul moldovenesc. În schimb, s-au „remarcat” cei din delegația oficială - angajați ai CNOS, care au ajuns la Tokyo pe criterii cunoscute doar președintelui Nicolae Juravschi, fost deputat PLDM, PPEM și PD”.
Potrivit lui Carp, cel remarcat în presa internațională este Cornel Josan, membru al delegației. „Acesta a făcut parte din delegația Moldovei în Japonia în calitate de responsabil de securitatea anti-COVID-19, deși funcția lui la CNOS este cea de responsabil de marketing. Nu are nicio treabă cu medicina. Ei bine, tocmai acest Cornel Josan a fost depistat de poliția niponă încălcând regulamentul de securitate anti-COVID al Olimpiadei! Și cum la ei nu te joci cu legea, poliția japoneză a cerut organizatorilor izolarea lui Cornel Josan, apoi expulzarea moldoveanului care a crezut că i se permite orice.
Acum, serios vorbind, cred că a venit timpul ca Nicolae Juravschi să plece din fruntea sportului moldovenesc, după trei ediții ale Jocurilor Olimpice de vară fără medalie obținută, după scandalul internațional de dopaj în care a fost implicat unul din protejații lui și după ce a demonstrat că nu poate redresa sportul moldovenesc”, a conchis Lilian Carp.
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți
Regim preferențial pentru rezidenții Zonelor Economice Libere din R. Moldova până în 2034: Facilitățile la plata taxelor vamale, menținute până la 1 ianuarie 2029
Cei care și-au VÂNDUT votul, dar și cei care au mituit alegătorii în această toamnă nu scapă de pedeapsă. Organele de drept au aplicat deja AMENZI în sumă de peste șapte MILIOANE de lei pentru „corupere electorală pasivă”