Un fost MINISTRU poate ajunge pe banca acuzaților în dosarul MITEI de 200 000 de euro: „Banii au fost ÎMPĂRȚIȚI”
Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Serghei Afanasenco, riscă să ajungă pe banca acuzaților în dosarul mitei de 200 000 de euro, în care este cercetat fostul director al Centrului Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naționale (CSPLN), Roman Ostapenco, care a fost reținut acum câteva zile de procurorii anticorupție, pentru aranjarea unui contract de societate civilă prin care un teren public urma să intre în posesia unui agent economic.
Potrivit procurorilor anticorupție, o parte din mita de 200 000 de euro ar fi ajuns la Serghei Afanasenco, care a ocupat funcția de ministru câteva luni, între februarie 2015 și iulie 2015.
„În cadrul investigațiilor s-a constatat că fostul conducător al CSPLN ar fi acționat în complicitate cu fostul ministru al Tineretului și Sportului, iar banii i-ar fi împărțit. În fapt, suma de 200 000 de euro ar fi fost transmisă pentru darea în folosință a unui teren din strada Decebal 72/2, ce aparținea Centrului sportiv și Ministerului Sportului, cu ulterioara trecere a acestuia în proprietate publică în privată. Pentru a perfecta actele necesare, șeful CSPLN ar fi cerut 200 000 de euro, bani pe care i-ar fi primit de la denunțător chiar în biroul său de serviciu. Deși legislația stipulează expres că terenurile din domeniul public nu pot fi înstrăinate, funcționarul ar fi consimțit să încheie acest contract și să-l ajute pe agentul economic să intre în posesia lotului”, precizează Centrul Național Anticorupție.
Astfel, în această dimineață procurorii au efectuat percheziții la domiciliul și în automobilul fostului ministru al Tineretului și Sportului.
Bănuitul riscă, în cazul în care va fi găsit vinovat, până la 15 ani de pușcărie pentru corupere pasivă, acesta fiind cercetat în prezent în stare de libertate.
Centrale electrice cu turbine pe gaz, oferite R. Moldova de către Uniunea Europeană: CSE a activat și Mecanismului de Protecție Civilă al UE în vederea asigurării securității energetice
DOC // Guvernul COMPENSEAZĂ creșterea tarifului la energie electrică pentru agenții economici din sectorul alimentar și din industria prelucrătoare: Până la 50% din creșterea tarifului la energia electrică, pe o perioadă de 3 luni
Maia Sandu, răspuns pentru separatistul Krasnoselski, care „distorsionează realitatea”: „Originea crizei nu este la Chișinău, ci la Moscova, care trebuie să vină cu soluții reale pentru această problemă”