TAS i-a redus suspendarea Simonei Halep de la 4 ani la 9 luni!
Tribunalul de Arbitraj Sportiv a redus pedeapsa Simonei Halep de la 4 ani la 9 luni, a anunțat marți, 5 martie, forul de la Lausanne.
Sportiva din România poate juca deja în competiții oficiale!
Inițial, Simona Halep a fost acuzată de dopaj și s-a ales cu o suspendare de patru ani. În urma audierilor de la TAS, pedeapsa româncei a fost redusă.
Simona Halep, jucătoarea care a fost suspendată patru ani pentru dopaj, a fost audiată de TAS la începutul lunii februarie. La audieri, românca a primit șansa să își demonstreze nevinovăția.
Pedeapsa jucătoarei din Constanța a fost redusă la nouă luni, potrivit Antena 3 CNN.
Simona Halep nu a mai jucat din octombrie 2022, când a fost suspendată provizoriu. Ea nu a mai jucat tenis de 17 luni. Astfel, pentru că suspendarea sportivei din Constanța a fost redusă la 9 luni, înseamnă că ea poate juca deja, notează Libertatea.
Ultimul său meci oficial a fost pe 29 august 2022, când a fost învinsă în turul 1 la US Open.
Cronologia cazului de dopaj
Simona Halep, 32 de ani, a fost inițial suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022. Ea a fost găsită vinovată de două încălcări ale regulamentului antidoping, utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și a unei „metode/substanțe interzise” pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic.
În septembrie 2023, Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o patru ani pe Halep. Simona Halep a anunţat, ulterior, că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Recursul a fost depus pe 24 octombrie de echipa sa de avocați condusă de Howard Jacobs, avocatul american care a reprezentat unele dintre cele mai mari nume din sport.
ULTIMA ORĂ // Celulă de CRIZĂ la Guvern, pentru a preveni și gestiona eventualele planuri de destabilizare a R. Moldova. Dorin Recean: „Suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil”
Administrația separatistă de la Tiraspol va OPRI CĂLDURA pentru cetățeni începând cu 1 ianuarie 2025, ora 7.00
Planul Chișinăului: Cum va fi asigurată R. Moldova cu energie electrică, dacă centrala din Transnistria va sista livrările către malul stâng, de la 1 ianuarie 2025. „Trebuie să facem un efort ca să tăiem circa 60 MW din vârfurile de consum”