Starea de URGENȚĂ ar putea fi ANULATĂ în câteva zile, iar Maia Sandu va putea semna decretul de DIZOLVARE a Parlamentului
Starea de urgență instituită de majoritatea PSRM-Partidul „ȘOR”, pentru perioada 1 aprilie – 30 mai curent, ar putea fi anulată chiar săptămâna viitoare.
Curtea Constituțională a anunțat astăzi că, pe 28 aprilie curent, începând cu ora 13.00, va avea loc ședința în care vor fi examinate sesizările privind controlul constituționalității Hotărârii Guvernului cu privire la propunerea declarării stării de urgenţă din 30 martie 2021 și a Hotărârii Parlamentului privind declararea stării de urgenţă nr. 49 din 31 martie 2021 (sesizările nr. 81a/2021 și nr. 82a/2021).
Sesizările respective au fost depuse de către liderul Partidului Unității Naționale, deputatul Octavian Țîcu, și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco.
„Pentru ca Parlamentul Dodon-Plahotniuc-Şor să fie dizolvat a mai rămas un hop - anularea stării de urgență. Sesizarea pe care am depus-o în acest sens a trecut admisibilitatea la Curtea Constituțională”, a declarat Țîcu.
„Dacă și Comisia pentru Situații Excepționale anulează mai toate măsurile luate anterior, poate următoarea decizie să fie anularea interdicției de dizolvare a Parlamentului? Că se pare că e cam unica restricție care a mai rămas”, a comentat ironic Litvinenco, unul dintre autorii sesizărilor la CC.
Citește și: Încă o SESIZARE la CC privind neconstituționalitatea STRĂRII DE URGENȚĂ instituită de majoritatea PSRM – Partidul „ȘOR”. „E vorba de un FAKE ordinar. Toate deciziile CSE urmează să fie ANULATE”
De menționat că Înalta Curtea a constatat deja circumstanțele de drept pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova. Unicul impediment pentru ca Maia Sandu să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului este starea de urgență, instituită de actuala guvernare a socialiștilor, în pofida micșorării esențiale a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.
Șeful NATO: Posibilitatea doborârii dronelor care ameninţă Republica Moldova este mai degrabă o chestiune de reglat bilateral, între Bucureşti şi Chişinău
Organizațiile de tineret din R. Moldova pot beneficia de granturi de până la 600 de mii de lei: Programul pentru anul 2025, lansat de MEC
„Săptămâni dificile” din cauza riscurilor asociate aprovizionării cu gaze naturale a regiunii transnistrene, iar Chișinăul caută soluții. Radu Marian: „Asta NU înseamnă că noi trebuie să le plătim tarifele... Să vedem cine va plăti pentru gaze”