Spicherul Igor Grosu deschide PARANTEZELE despre „gruparea” din Transnistria, care își dorește escaladarea situației: „Este o încercare de a provoca DESTABILIZĂRI, cu urmări foarte proaste pentru R. Moldova”
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, susține că în stânga Nistrului ar fi o „grupare”, care îşi doreşte atragerea regiunii în conflictul declanșat de Federația Rusă în Ucraina. Astfel, această grupare ar pune la cale fel de fel de provocări, a declarat în această seară Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni televizate.
Grosu, care a participat astăzi la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), a subliniat că în stânga Nistrului ar fi două grupări, care au abordări total diferite față de războiul din Ucraina.
„Noi observăm că cineva dorește escaladarea și tensionarea situației în stânga Nistrului. Din informația din teren, de care dispunem la momentul actual, în stânga Nistrului avem două partide. Nu e vorba de partide politice. E vorba de un „partid” al războiului – minți fierbinți, care își doresc escaladarea. Și mai e un partid mai moderat, care înțelege mai bine care pot fi consecințele”, a precizat acesta.
Astfel, gruparea „războiului” ar face tot posibilul să atragă R. Moldova în acest război.
„Este o încercare a grupării care își dorește mai puțin pace de a provoca destabilizări, cu urmări foarte proaste pentru R. Moldova. Noi am întărit toate trecerile, linia de frontieră, asigurarea securității infrastructurii critice. Am contactat principalii parteneri de dezvoltare și i-am informat. Suntem cu ochii pe regiunea transnistreană și sper să prevaleze mințile lucide și nu cele care caută să antreneze R. Moldova în acțiuni pe care nimeni nu și le dorește”, a adăugat spicherul.
Igor Grosu a mai spus că e neserios ca cineva să afirme că R. Moldova își dorește tensionarea situației.
„E greu de admis scenariul în care ei să acrediteze ideea că noi am provoca toate aceste lucruri. Au mai fost astfel de incidente. Vă amintesc de alarmele despre minări (școlile din regiune n.r.), care s-au dovedit a fi false. Acum au renunțat și la parada de 9 mai, ceea ce ne face să credem că ei înțeleg gravitatea momentului”, a conchis președintele Parlamentului.
De menționat că Maia Sandu a declarat că intențiile de a destabiliza situația în R. Moldova vin de la forțe din interiorul regiunii transnistrene, care „sunt pro-război”.
În replică, liderul separatist, Vadim Krasnoselski, a criticat-o pe Maia Sandu pentru această declarație. Acesta a menționat că Maia Sandu face afirmații fără a ști situația reală.
„Spre deosebire de doamna Sandu, știm absolut exact de unde au venit teroriștii și în direcția cărui stat au plecat. Vă asigur că nu au nicio legătură cu poporul transnistrean”, a scris acesta pe Telegram, după briefingul Maiei Sandu.
Candidatul PNL la funcția de PREȘEDINTE al României, Nicolae Ciucă, despre escaladarea războiului din Ucraina, cum ar sprijini R. Moldova și dacă ar da ordinul Armatei Române: „Vă ordon, treceți Prutul”
Dosarul „INTERPOL”: Sechestre de 11 milioane de lei aplicate de ARBI
Ultimul sondaj privind prezidențialele din România: Ciucă, singurul candidat ce are șanse să îl depășească pe Simion pentru turul 2