Socialiștii și Partidul „ȘOR” NU merg astăzi la Președinție la consultări: Motivul invocat de Furculiță și Tauber
Reprezentanții fracțiunii parlamentare a socialiștilor și ai platformei „Pentru Moldova”, din care fac parte deputați ai Partidului „ȘOR” și transfugi democrați, nu vor merge astăzi la consultările anunțate de președintele Maia Sandu, după eșuarea, joi în Parlament, a celei de-a doua tentative de a învesti un guvern.
Șeful socialiștilor din Parlament, Corneliu Furculiță, a anunțat astăzi, în debutul ședinței Parlamentului, că agenda de lucru a Legislatovului este una încărcată și PSRM nu va reuși să ajungă la ora 15.30 la Președinție, atunci când a fost invitată la consultările cu șeful statului.
„Țin să aduc la cunoștința doamnei președintă că astăzi sunt lucrările Parlamentului, este ședință ordinară, avem o agendă care va dura mult peste ora 15.30, de aceea solicităm Președinției să numească altă fată a consultărilor”, a declarat Furculiță.
Și deputata Marina Tauber de la Partidul „ȘOR” a invocat același motiv - „ordinea de zi plină de întrebări”, solicitându-i Maiei Sandu să găsească o altă dată, când „nu este zi de lucru la deputați”.
„Din câte noi vedem, ordinea de zi de astăzi este plină de întrebări care au fost deja amânate de câteva ori, dar credem că, totuși, cetățenii așteaptă ca noi, ca deputați, să lucrăm asupra acțiuniulor concrete. Având în vedere că platforma „Pentru Moldova” și fracțiunea Partidului „ȘOR” a reconfirmat ieri planurile noastre și poziția că avem majoritate în Parlament și candidatul nostru la funcția de premier, credem că aceste consultări pot fi de prisos și pot fi mutate pe altă dată, când nu e zi de lucru la deputați”, a spus Tauber.
Amintim că președintele Maia Sandu a anunțat pentru astăzi consultări cu fracțiunile parlamentare pentru a discuta despre dizolvarea Parlamentului, după ce joi a eșuat învestirea Guvernului Grosu din lipsă de cvorum la ședința Parlamentului.
Președinția a subliniat că aceste consultări vor avea loc în conformitate cu art.85 alin. (1) din Constituție, care se referă la dizolvarea Parlamentului: „În cazul imposibilităţii formării Guvernului sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni, preşedintele R. Moldova, după consultarea fracţiunilor parlamentare, poate să dizolve Parlamentul”.
VIDEO // Cine a CÂȘTIGAT alegerile parlamentare anticipate. PAS ar fi acumulat 55,1%, iar BeCS - 24%. În viitorul Parlament va fi și Partidul „ȘOR”. Prezentarea rezultatelor prealabile a sondajului AFTER POLL 2021
Cavcaliuc poate fi CERCETAT PENAL în perioada electorală, în pofida faptului că e candidat la funcția de deputat. Cum comentează PACE decizia CSJ
Nicolae Negru // Primul pas, Maia Sandu cu Volodymyr Zelenski