Socialiștii anticipează noi PLECĂRI din fracțiune? PSRM propune DIZOLVAREA de urgență a Parlamentului R. Moldova
Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) consideră că actualul Parlament al R. Moldova nu mai reprezintă voința poporului și din acest motiv trebuie dizolvat de urgență. Declarația a fost făcută de vicepreședintele PSRM, Vlad Batrîncea, după ce deputatul socialist, Ștefan Gațcan, a aderat astăzi la grupul parlamentar „Pro Moldova”.
„PSRM îl condamnă pe trădătorul Gațcan, dar și pe proxenetul din afara R. Moldova, Plahotniuc. PSRM declară război acestor trădători, persoanelor corupte și va face tot posibilul ca acest Parlament să fie dizolvat. Doar curățarea Parlamentului prin dizolvare va permite cetățenilor să trimită alți oameni în Legislativ”, a precizat Batrîncea.
Citește și: Un deputat PSRM părăsește fracțiunea și aderă la „Pro Moldova”
De asemenea, socialistul spune că PSRM va pune presiune pe organele de drept, pentru ca acestea să investigheze presupusele acte de corupere a deputaților din Parlamentul R. Moldova.
Citește și: Cum își MOTIVEAZĂ Ștefan Gațcan plecarea din PSRM și aderarea la „Pro Moldova” lui Andrian Candu
„Vom scoate la suprafață multiplele cazuri de corupție, vom face presiuni asupra organelor de drept, pentru ca materialele pe care le dețin să ajungă în judecată. Cei care au corupt și cei care au fost corupți trebuie să răspundă în fața legii, iar acest Parlament urmează să fie dizolvat”, a amenințat Batrîncea.
De menționat că actualul Parlament nu poate fi dizolvat, conform Constituției, în ultimele șase luni de mandat al președintelui R. Moldova. În schimb, spun reprezentanții PAS, Legislativul poate fi dizolvat dacă președintele Igor Dodon demisionează.
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți