DOC // Lovitură pentru PROPAGANDA lui Putin. Serviciul de Informații și Securitate cere BLOCAREA a 22 de site-uri de știri din Federația Rusă, care „alterează spațiul informațional” al R. Moldova
Serviciul de Informații și Securitate (SIA) a solicitat organelor competente blocarea a 22 de site-uri de știri din Federația Rusă, deoarece acestea „alterează spațiul informațional” al R. Moldova. Un ordin în acest sens a fost semnat astăzi de directorul SIS, Alexandru Musteața.
Printre sursele media interzise se numără și cele mai active în diseminarea propagandei Kremlinului, cum ar fi NTV, Russia Today sau Ren TV.
„Prin ordinul directorului SIS nr. 72 din 24 octombrie curent, a fost completată lista surselor cu conținut online care alterează, în condiţiile stării de urgenţă, aprobate prin Hotărârea Parlamentului nr. 41/2022, conţinutul informaţiilor difuzate în spaţiul public, provenite de la autorităţile publice din statul aflat în conflict militar şi recunoscut drept stat agresor”, se arată în document.
Potrivit SIS, este vorba de următoarele portaluri:
https://ltv.ru;
https://ntv.ru;
https://rt.com;
https://russian.rt.com;
https://tvzvezda.ru;
https://radiozvezda.ru;
https://tvc.ru;
https://ren.tv;
https://mirtv.ru;
https://mir24.tv;
https://vgtrk.ru;
https://vgtrk.com;
https://tsargrad.tv;
https://rtr-planeta.com;
https://5-tv.ru;
https://vesti.ru;
https://spastv.ru;
https://radiovesti.ru;
https://radiomayak.ru;
https://smotrim.ru;
https://m24.ru;
https://360tv.ru.
Ordinul cu un caracter obligatoriu a fost transmis furnizorilor de rețea sau servicii de comunicații electronice, pentru a bloca imediat accesul utilizatorilor din R. Moldova la sursele menționate.
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți