Ruslan Flocea devine director al CNA, cu un mandat de cinci ani. Octavian Țâcu: „De ce trebuia acest om apropiat lui Dodon? Chiar frica lui Dodon este așa de mare?”
Ruslan Flocea, șeful Aparatului președintelui Igor Dodon, a fost votat astăzi de către 72 de deputați în funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru un mandat de cinci ani. Acesta a și depus jurământul la tribuna centrală a Parlamentului.
Flocea le-a promis deputaților că „va pune în prim-plan legea”, în contextul temerilor legate de apropierea sa de Igor Dodon și socialiști, că va preveni cazurile de corupție, astfel încât „să nu mai avem pete negre în istoria R. Moldova”, așa cum a fost furtul miliardului.
Noul șef de la Anticorupție a fost întrebat ce crede despre găselnița procurorilor și a altor angajați din instituțiile de drept de a-și legaliza veniturile murdare prin intermediul rudelor, având în vedere că și dânsul a primit în calitate de donație o casă de milioane de la părinții săi. Acesta a declarat că, împreună cu ANI și Procuratura Generală, va identifica prevederile din lege care împiedică investigarea îmbogățirii ilicite a funcționarilor.
Flocea a mai recunoscut că a făcut parte din comisia care a investigat furtul miliardului, dar spune că a fost „doar membru” și că nu ar fi avut acces la materiale.
„Cel mai competent om cu cea mai bună prestație”, s-a grăbit să-l laude pe Flocea socialistul Vlad Bătrâncea.
Deputatul PPDA, Octavian Țâcu, a fost de altă părere, arătându-se stupefiat de faptul că un absolvent al unei facultăți din România a devenit subalternul lui Dodon.
„Adevărul umblă întotdeauna cu capul spart. (...) Nu trebuie să prostim pe nimeni acum. Eu vreau să întreb socialiștii de ce le-a trebuit acest om apropiat de Dodon? Chiar frica lui Dodon este atât de mare, ca să nu fie organizat un concurs corect?”, a întrebat Țâcu, anunțând că nu va vota pentru candidatura lui Flocea la CNA.
Nici deputatul PAS, Lilian Carp, nu l-a votat pe Flocea, făcând referire la declarațiile premierului Maia Sandu, care a spus că nu e bine ca la concursurile pentru ocuparea unor funcții-cheie în stat să participe consilieri ai președintelui sau prim-ministrului.
Oleg Serebrian, despre discuțiile cu „Gazprom”: „Întreruperea livrărilor de gaze în regiunea transnistreană nu ar fi pur și simplu o criză, ci o catastrofă umanitară”
FOTO // Militari ai Batalionului 22 de Menținere a Păcii „Căștile albastre”, pe primul loc la o competiție din Carolina de Nord: Au concurat cu șase echipe din SUA
„Moldovagaz”, controlată de „Gazprom”, solicită MAJORAREA tarifelor la gazele naturale: „Solicitarea vine în condițiile unei creșteri considerabile a prețurilor pe piața internațională”