Roman Abramovich RENUNȚĂ la conducerea clubului Chelsea, în contextul INVAZIEI Ucrainei la ordinul lui Putin
Roman Abramovich, patronul clubului englez Chelsea, a fost în ultimele zile implicat într-o serie de controverse, discutându-se inclusiv despre interzicerea accesului său în Marea Britanie, scrie digisport.ro.
Totul a plecat de la apropierea sa de Vladimir Putin, cel care a declanșat un război în Ucraina. După două zile, Roman Abramovich a rupt tăcerea și a anunțat că a luat o decizie radicală.
Concret, în cadrul unui comunicat postat pe site-ul oficial al clubului, miliardarul rus a transmis că nu va mai conduce clubul Chelsea. Roman Abramovich va încredința administrarea persoanelor ”de încredere” din Fundația Chelsea.
”În timpul celor aproape 20 de ani de când mă aflu în conducerea clubului Chelsea, mi-am văzut rolul ca al unui tutore pentru club, al cărui job este de a asigura obținerea unor succese cât mai mari și a construi pentru viitor, în timp ce are și un rol pozitiv în comunitate.
Am luat mereu decizii pentru interesul clubului și păstrez aceste valori. De aceea, astăzi, acord controlul asupra clubului persoanelor de încredere din Fundația caritabilă Chelsea.
Cred că Fundația este, în aceste momente, în cea mai bună poziție pentru a avea grijă de club, jucători, staff și fani”, se arată în comunicatul semnat de Roman Abramovich.
Cel puțin deocamdată, Roman Abramovich, care a investit peste 2.2 miliarde de euro la Chelsea, va rămâne proprietarul clubului londonez.
Roman Abramovich a cumpărat-o pe Chelsea în vara anului 2003 și, sub comanda sa, clubul a crescut enorm din punct de vedere fotbalistic.
Printre altele, Chelsea a câștigat, în ultimii 18 ani și jumătate, cinci titluri în Premier League, două Ligi ale Campionilor, două trofee ale Europa League și o ediție a Campionatului Mondial al Cluburilor.
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați
R. Moldova a cumpărat energie electrică în valoare de peste 15 MILIOANE de euro de la începutul anului 2025. Peste 57% din energia consumată provine din România