Reșetnicov declară GREVA FOAMEI, după ce a fost reținut pentru îmbogățire ilicită într-un dosar ce vizează CORUPEREA deputaților: „Au scris cifre ABERANTE… Este un dosar politic, iar reținerea mea e abuzivă și ilegală”
Fostul deputat și director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Artur Reșetnicov, a declarat greva foamei după ce a fost reținut astăzi pentru îmbogățire ilicită, într-un dosar privind coruperea deputaților.
Ridicat de procurori și ofițerii SIS de acasă, fostul judecător al Curții Constituționale a apucat să facă o scurtă declarație.
Potrivit acestuia, este vorba de un „dosar politic”, iar reținerea sa pentru 72 de ore este o acțiune ilegală.
„Este un dosar politic. Reținerea este abuzivă și ilegală. S-a făcut acest proces la indicația doamnei Maia Sandu, pentru activitatea mea politică în calitate de deputat și pentru convingerile mele politice. În semn de protest, pentru că R. Moldova a devenit un stat fără de lege, am declarat astăzi dimineață greva foamei și voi continua până când R. Moldova nu va fi un stat de drept”, a spus Reșetnicov.
Întrebat de unde a luat bani să-și construiască o casă atât de luxoasă, în condițiile în care toată viața a fost bugetar, Reșetnicov a a răspuns că „toate veniturile mele corespund cheltuielilor. „Le-am declarat din 2009 și sunt fixate. Dânșii au scris cifre aberante și nu au calculat toate veniturile familiei noastre”, s-a apărat Reșetnicov
Oamenii legii susțin că au ridicat mai multe obiecte de la domiciliul fostului deputat, care în 2015, alături de alți colegi comuniști, l-au părăsit pe Vladimir Voronin în favoarea lui Vlad Plahotniuc.
Procurorii anticorupție și angajații SIS au descins astăzi cu percheziții la 13 deputați care, în 2015, au părăsit fracțiunea comuniștilor din Parlament pentru a-l ajuta pe Vlad Plahotniuc să aibă majoritate parlamentară. Patru dintre aceștia ar fi fost reținuți, fiind bănuiți de îmbogățire ilicită. Este vorba de Artur Reșetnicov, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Anatol Zagorodnîi.
IGM: Peste 2 270 de ucraineni au obținut cetățenia R. Moldova în ultimii circa doi ani, iar alți 2 151 au fost recunoscuți ca fiind cetățeni moldoveni
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei