Ministrul Afacerilor Interne, despre așa-zisul atac cu DRONA-KAMIKAZE asupra unei unități militare din Tiraspol: „Este un MONTAJ, nu a fost nicio explozie”
Așa-zisul atac cu o dronă-kamikaze asupra unei unități militare de la Tiraspol, care s-ar fi produs duminica trecută, în ziua alegerilor prezidențiale ruse, ar fi un fals ordinar, a declarat astăzi ministrul Afacerilor Interne (MAI), Adrian Efros.
Ministrul Efros ar avea informații că duminică, 17 martie, nu s-a produs nicio explozie la Tiraspol, așa cum a pretins presa controlată de regimul separatist.
Mai mult, ministrul de Interne nu exclude că ar exista o anumită legătură între incidentul de la Ambasada Federației Ruse, când un cetățean cu pașaport rusesc expirat a aruncat două „cocktailuri Molotov” în direcția misiunii diplomatice, și așa-zisul atac cu dronă din Transnistria.
„Persoana este reținută. Urmează să aflăm care a fost motivul: a fost voința personală a acestui domn sau a fost parte dintr-o provocare, pentru a arăta vulnerabilitățile instituțiilor statului. Probabil că acest incident nu a fost unul spontan. A fost unul premeditat. Dar este în desfășurare ancheta și vom veni ulterior cu detalii”, a menționat Efros într-un interviu pentru zdg.md.
Citește și: ACTUALIZARE, VIDEO // Guvernul de la Chișinău INFIRMĂ așa-zisul atac cu dronă din stânga Nistrului: ,,O tentativă de a provoca panica și frică în regiune". O dronă-kamikaze ar fi ATACAT o unitate militară din Tiraspol, a scris presa transnistreană
Incidentul de la Ambasada Rusiei este analizat împreună cu așa-zisul atac asupra unității militare de la Tiraspol.
„Deoarece a fost urmat de o altă noutate fake de la Tiraspol. Noi am face o legătură cauzală și analizăm mai multe variante în acest sens. A fost parte a unei campanii de dezinformare, de a induce panică, de a induce frică, de a induce instabilitate în rândurile cetățenilor. Este un montaj, nu a fost absolut niciun fel de explozie. Specialiștii vor veni cu mai multe detalii. Este vorba de o campanie de dezinformare și de încercare de a induce instabilitate în rândul cetățenilor. Și este regretabil că a luat amploare acea noutate”, a conchis Efros.
Presa de la Tiraspol a scris duminică, 17 martie, că o dronă-kamikaze ar fi atacat o unitate militară din Tiraspol, iar în rezultat a fost distrus un elicopter MI 8 aflat la sol. Separatiștii au menționat că drona respectivă ar fi venit din direcția unui pod aflat la frontiera cu Ucraina. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal de către așa-zisele organe de drept din stânga Nistrului.
De partea cealaltă, Biroul de Reintegrare a arătat că așa-zisul atac cu drona-kamikaze anunțat în stânga Nistrului este o provocare ordinară, pentru a induce „frică și panică în regiune”.
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”
Adrian Dupu, vot la Chișinău pentru prezidențialele din România: „Am votat cu gândul la R. Moldova, pentru că îmi doresc un președinte care să iubească și R. Moldova la fel de mult cum iubește România, care a demonstrat că îi pasă de R. Moldova”