R. Moldova are un nou candidat la funcția de PROCUROR GENERAL interimar
Procurorul Ion Munteanu a fost desemnat în această dimineață candidat la funcția de procuror general interimar. Hotărârea a fost aprobată de către Consiliul Superior al Procurorilor.
Ion Munteanu a activat până acum în cadrul Procuraturii Anticorupție, începând cu anul 2010.
Noul procuror general interimar va intra în funcție după ce președinta Maia Sandu va semna un decret în acest sens.
Presa a scris anterior că unul din dosarele de rezonanţă gestionate de Ion Munteanu în calitate de procuror anticorupţie a fost dosarul licitaţiilor trucate pentru aprovizionarea cu produse alimentare a grădiniţelor din Chişinău.
În 2018, Munteanu a ajuns în atenţia presei pentru că a primit, în 2017, împreună cu soţia, donaţii de 350 de mii de lei şi o casă de locuit cu valoarea cadastrală de 1,2 milioane de lei. Donaţiile au venit din partea socrilor săi, Valentin şi Elena Braşovschi.
Amintim că, pe 6 octombrie curent, a expirat mandatul de un an al procurorului general interimar Dumitru Robu.
Șefia Procuraturii Generale este interimară de mai bine de un an, după ce procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut pe 5 octombrie 2021, fiind cercetat penal pentru mai multe capete de acuzare, inclusiv pentru faptul că ar fi favorizat gruparea criminală condusă de Veaceslav Platon.
CITIȚI și PRINCIPALELE modificări la Legea cu privire la Procuratură, după avizul Comisiei de la Veneția: Procurorul general revine în componența CSP, dar nu va putea vota orice decizie
Săptămâna trecută, Parlamentul a modificat Legea cu privire la procuratură, stabilind că interimatul funcției de procuror general nu va putea dura mai mult de 12 luni, va înceta de drept la numirea în funcție a unui nou procuror general sau la încetarea suspendării din funcție a procurorului general în privința căruia a fost pornită anterior urmărirea penală.
Totuși, „în cazul în care circumstanțele care au generat necesitatea desemnării unui procuror general interimar nu au încetat pe parcursul exercitării interimatului, la expirarea termenului de 12 luni, se asigură o nouă desemnare a unui procuror general interimar pe un termen ce nu poate dura mai mult de 12 luni”.
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană